www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Årlig analyse afslører stabil vækst i markedet for industrielle netværk – Industrielle netværksmarkedsandele 2024 ifølge HMS Networks

Den seneste undersøgelse viser, at markedet for industrielle netværk fortsætter med at ekspandere, med en forventet vækst på 7% i 2024.

  www.hms-networks.com
Årlig analyse afslører stabil vækst i markedet for industrielle netværk – Industrielle netværksmarkedsandele 2024 ifølge HMS Networks
Markedsandele i 2024 iflg. HMS Networks - Fieldbus, industrielt Ethernet og trådløse net

Især fastholder Industrial Ethernet den dominerende rolle, og repræsenterer dermed en betydelig andel på 71% af alle nyinstallerede noder (sammenlignet med 68% sidste år). I mellemtiden er fieldbus'er faldet til 22% (fra 24%), og trådløse teknologier har oplevet et let fald fra 8% til 7%. Blandt de største konkurrenter udgør PROFINET 23% af de nyinstallerede noder, tæt efterfulgt af EtherNet/IP med 21%, og EtherCAT står nu for 16%.

Hvert år præsenterer HMS Networks deres analyse af markedet for industrielle netværk med fokus på nyinstallerede noder indenfor global automatisering af fabrikker. Som uafhængig leverandør af løsninger til industriel ICT (Information and Communication Technology), har HMS en betydelig indsigt i markedet for industrielle netværk. Undersøgelsen for 2024 inkluderer estimerede markedsandele og vækstrater indenfor fieldbus'er, industrielt Ethernet samt trådløse teknologier.

I undersøgelsen for 2024 konkluderer HMS, at markedet for industrielt netværk fortsætter med at vokse, med en forventet, total markedsvækst i 2024 på 7 procent, hvilket bekræfter den fortsatte vigtighed af netværksforbindelser i fabrikker.

Industrielt Ethernet viser stabil vækst
Med en vækst på 12 procent fortsætter industrielt Ethernet sin vækst, og vinder fortsat markedsandele. Industrielt Ethernet udgør nu 71 procent af det globale marked for nyinstallerede noder indenfor automatisering af fabrikker (sammenlignet med 68 procent sidste år). PROFINET er den største protokol med en markedsandel på 23 procent, og overgår dermed Ethernet/IP, som står for 21 procent af de nye noder. EtherCATs popularitet er stadig stærk, og er nu på en sikker tredjeplads med 16 procent af markedet.

Fieldbus oplever forventet tilbagegang
Traditionelle, serielle fieldbus installationer fortsætter med at miste fremgang. Mens fieldbus-installationer stadig udgør en betydelig del af de nye noder, forventes den årlige vækst at falde med 2 procent i 2024. PROFIBUS fører indenfor fieldbus rangeringen med 7 procent markedsandel, fulgt af en jævn fordeling af andre, kendte fieldbus protokoller.
Samlet set står fieldbus'er for 22 procent af markedet i 2024. På trods af tilbagegang i nye fieldbusnoder, fortsætter mange enheder, maskiner og fabrikker med at være afhængige af disse velfungerende og gennemprøvede fieldbus'er i mange år fremover.

Trådløse teknologier bibeholder stabil tilstedeværelse
Der har været stabil vækst indenfor trådløs teknologi i de senere år, selvom vækstraten nu siges at være let faldende. Trådløse løsninger udgør stadig robuste 7 procent af den samlede andel efter type. Markedet fortsætter med at præsentere flere produkter, der understøtter industrielle, trådløse løsninger, og trådløse løsninger i fabrikssammenhæng viser stigende tendens. Typisk brug omfatter erstatningsapplikationer for kablede løsninger, trådløs adgang til maskiner og opkobling til mobilt, industrielt udstyr.

Industrielle netværk er nøglen til produktivitet og bæredygtighed i fabrikationen
”Tilslutning er nu standard i automatisering af fabrikker, med industrielt Ethernet som førende teknologi. Men når vi kigger fremad, forventer vi et dynamisk landskab med nye tendenser og teknologier. Selv om industrielt Ethernet dominerer lige nu, vil vi blive vidner til spændende ændringer og innovationer, der vil forme fremtiden for industrielle netværk,” siger Magnus Jansson, Product Marketing Director hos HMS Networks, Business Unit Anybus


Årlig analyse afslører stabil vækst i markedet for industrielle netværk – Industrielle netværksmarkedsandele 2024 ifølge HMS Networks

Undersøgelsens omfang

Undersøgelsen inkluderer HMS' estimering for 2024, baseret på antallet af nyinstallerede noder i automatisering af fabrikker. En node defineres som en maskine eller enhed, der er forbundet til et industrielt fieldnetværk. Tallene udgør HMS' samlede opfattelse, med hensyntagen til kollegers indsigt i branchen, vore egne salgsstatistikker samt den generelle opfattelse af markedet.

www.hms-networks.com
 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP