www.industriogteknik.com
MAXWELL

System til opbevaring til vindenergi

Beijing Huadian Tianren Electric Power Control Technology Co., Ltd., der er et datterselskab under China Guodian Corporation, valgte Maxwells ultrakondensator teknologi som kernekomponent i et demonstrations projekt med opbevaring af strøm fra en vindmølle farm. China Guodian Corporation er en af de fem største energiproducenter i Kina, og projektet er det første i verden i mega-watt størrelse, der er baseret på et system med ultrakondensator energiopbevaring.

System til opbevaring til vindenergi
”Ultrakondensatorer har lang levetid og den hurtige response kan udjævne udsving i energiproduktionen, så store vindmølle farme kan kobles til el-nettet som en mere pålidelig kilde til el-produktion,” sagde Yu Kang, der er projektleder på Beijing Huadian Tianren Electric Power Control Technology Co.

”Vi har fået kendskab til Maxwells succesrige erfaringer med opbevaring af energi, og til virksomhedens avancerede og pålidelige produkter.”
Demonstrationsprojektet anvender 1.152 stk. Maxwell 56 volt, 130 Farad ultrakondensatorer, hvilket er det største system med ultrakondensatorer i kinesiske vindmølle farme.

”Maxwells ultrakondensatorer passer perfekt til dette demonstrationsprojekt med opbevaring af strøm fra vindmøllefarme, og med den voksende efterspørgsel ser vi store muligheder for at blive partnere med flere kinesiske kunder for at udvide de energilagre, der er baseret på ultrakondensatorer,” sagde Dr. Franz Fink, Maxwell’s president og chief executive officer.

Sammenlignet med konventionelle batterier, bliver ultrakondensatorer både op- og afladt hurtigere, de har længere levetid og har en bedre ydelse ved lave temperaturer.

Maxwells ultrakondensatorer stabiliserer korttids fluktuationer i strømmen fra vindmøller og kabelnet i store systemer og anlæg, og sikrer dermed pålidelig adgang til vindgenereret strøm i el-nettet.

Få mere at vide om Maxwells ultrakondensator moduler til applikationer til vindmølle farme: Maxwell Technologies 56 V serie af ultrakondensator moduler leverer strøm, når der er fluktuationer i hovednettet. Ved længere tids udfald virker modulerne som overgang til en back-up med længere varighed som for eksempel en motordrevet generator eller brændselsceller. Ultrakondensator moduler kan levere strøm til industrielle applikationer i de tilfælde, hvor der er brug for en kontrolleret nedlukning af eksempelvis udstyr til fabrikation.

Modulerne har en levetid på op til femten år i back-up applikationer, der anvendes lejlighedsvis. De er designede til at passe ind i standard rack systemer med op til 10 kW (15 sekunder) i 4U højde. To moduler passer i et 19” rack, mens tre moduler passer ind i et 23” rack.

Maxwell ultrakondensator moduler kan effektivt erstatte batterier i disse applikationer. De er vedligeholdelsesfri i op til 14 år – og fuldstændig giftfri.

For mere information: klik venligst ind på www.maxwell.com
System til opbevaring til vindenergi

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP