www.industriogteknik.com
Morgan Advanced Materials

Morgan præsenterer keramik til ADCP transducere, der er førende indenfor industrien

Morgan Advanced Materials, der er en af de førende virksomheder indenfor keramiske materialer, har nu afsløret, at de har kapacitet til at designe og fremstille komponenter til brug i teknologier til ultralyds Akustiske Doppler Strømnings Profileringer (Acoustic Doppler Current Profilers – ADCP), til målinger i oceanografi, vandveje og spildevand.

Morgan præsenterer keramik til ADCP transducere, der er førende indenfor industrien
ADCP er en hydro-akustisk målemetode til vandstrømninger, meget lig en sonar, som kan måle vandstrømmes hastighed over forskellige dybder ved at bruge Doppler effekten af lydbølger, der reflekteres af partikler i vandsøjlen. ADCP systemer har været på markedet i årevis, men nyudvikling har bevirket forbedringer i effektivitet og anvendelsesmuligheder. Typisk ligger arbejdsfrekvenserne nu i området mellem 38 kHz og adskillige megahertz.

Morgan frembringer keramiske ultralyds transducere i en lang række former og geometrier, op til 254 mm (10 inches) i diameter, og udnytter ligeledes sit industriførende know-how og -muligheder for fremstilling til at producere de store, keramiske blokke, der anvendes til brug for behovene til lavfrekvens ADCP. For at opnå optimal effektivitet samt forøget båndbredde og -område, bruger Morgans transducere piezo-komposit elementer. Transducerne fremstilles af et modificeret udvalg af piezo elektrisk (PZT) materialer, som eksempelvis PZT5H1 eller PZT5A1, der er blevet udviklet fra Morgans egen keramik, og som medfører større følsomhed. Den store blokstørrelse forøger retningsvirkningen, formindsker funktions frekvensen - og dermed profilerings området – mens den potentielle interferens fra objekter, der befinder sig i profileringsområdet, bliver formindsket.

Frédéric Pimparel, Technical Application Manager for Morgan Advanced Materials, forklarer: ”Mange af vore eksklusive egne materialer har egenskaber, der gør dem ideelle til denne form for applikationer. For eksempel anslår vort PZT5H1 materiale en balance mellem høj permittivitet , lave dielektriske tab, høj densitet og høj piezo elektrisk aktivitet – en kombination af vigtige karakteristikker for materialet, der ikke sædvanligvis forefindes i en enkel, kommerciel formel.”

”Dette materiale gør også en transducer ekstrem effektiv og maksimerer udbredelsen af ultralyd bølgernes energi. Et andet keramisk materiale, PZT5A1, medførerm også fremragende resultater, og begge formler er blevet afprøvet i vor virksomhed ved tryk op til 27.000 psi, et tryk, der findes på dybder omkring 18.500 meter (60,696 ft).”

”Resultaterne viser, at vore PZT5H1/PZT5A1 ”soft” formler er effektivt meget stabile – de udviser ingen tegn på depolarisering. Dette har ellers altid været en kilde til bekymring for de ingeniører, der udvikler transducere, i udvælgelsen af keramiske materialer til dybhavs applikationer, hvor den generelle præference hidtil har været at bruge et ”hårdt” keramisk materiale som eksempelvis PZT401.”

Flere oplysninger: Gå venligst ind på www.morgantechnicalceramics.com/ADCP

Vi foreslår følgende Tweets:

@MorganAdvanced unveils industry-leading ceramics for ADCP transducers

ADCP transducers: @MorganAdvanced working frequencies now range between 38 kHz and several megahertz

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP