www.industriogteknik.com
Morgan Advanced Materials

Morgans PZT materialer er overbevisende ved tests i store dybder

Morgan Advanced Materials har udført tests med deres serie af Blyzirkoniumtitanat (PZT) materialer, der er ophavsretslig beskyttede, til brug i dybhavs applikationer – og disse tests viser, at de kan modstå tryk, der er højere end det, de kan forventes at komme ud for ved brug på meget store dybder, uden tab af funktioner.

Morgans PZT materialer er overbevisende ved tests i store dybder
Testene omfattede forskellige, kemiske sammensætninger, der typisk anvendes i undervandsapplikationer, og de omfattede både 'bløde' og 'hårde' PZT typer. Formålet var at få bedre forståelse for materialernes adfærd samt enhver ændring i deres elektriske egenskaber efter ti eller hundreder af eksponeringer for meget høje tryk.

Hver keramisk type blev udsat for et tryk på 27.000 psi (1.862 bar) – det svarer til en vanddybde på 18.500 m. Det er mere end det dybeste sted i oceanerne, Marianer Graven, som med en dybde på 10.994 m (+/- 40 m) udøver et tryk på 15.750 psi (1.086 bar) – mere end 1.000 gange standard trykket ved havoverfladen.

Resultaterne viste, at Morgans PZT5A1 'soft' og PZT401 'hard' ikke viste tegn på depolarisering ved dette tryk. Depolarisering har altid været en grund til bekymring for ingeniører, der designer transducere, når de skulle vælge keramiske materialer til dybhavsapplikationer - og de naturligt foretrukne har været 'hårde' keramiske materialer. Imidlertid bekræfter prøveresultaterne, at et 'blødt' produkt nu kan anvendes for at opnå samme virkninger.

Paul Turnbull fra Morgan forklarer: ”Evnen til at modstå mange trykcyklusser er nøglen til at kunne garantere langtidsvirkning af PZT materialer til brug i dybhavs applikationer. Vore tests, der mere end overgår de tryk, som materialerne kan blive udsat for viste, at vore materialer glimrer under ekstreme forhold, så både ingeniører, der specificerer materialer, og kunder kan føle sig overbeviste om, at vore produkter overholder de mest krævende parametre for egenskaber.”

For at få mere information, klik venligst ind på: www.morganadvancedmaterials.com/products/engineered-ceramics

Vi kan foreslå følgende Tweets:
.@MorganAdvanced PZT materials able to withstand extreme deep sea pressures
Soft PZT materials from @MorganAdvanced just as suitable for deep sea applications as hard equivalents

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP