www.industriogteknik.com
Aggreko

Størstedelen af nye datacentre lider af løbende afbrydelser i projekterne, påpeger rapport

En ny, europæisk rapport har afsløret, at afbrydelser på eksterne pladser og inflationspres forårsager forsinkelser i byggeriet af nye datacentre - og forhindrer disse projekter i at anlægge en grøn praksis.

Størstedelen af nye datacentre lider af løbende afbrydelser i projekterne, påpeger rapport

Oplysningerne kommer fra den anden halvdel af en to-delt rapportserie fra Aggreko, med titlen Uptime on the Line, som undersøger de udfordringer, der vedrører byggeprojekter for datacentre – som eksempelvis mangel på kompetence og udstyr, økonomisk levedygtighed for vedvarende alternativer, samt el- forsyning.

Rapporten fremhæver, at hovedparten af entreprenørerne må forlænge tidsfristerne på grund af leveringsvanskeligheder, med øgede omkostninger i forbindelse med sektorens vanskeligheder til følge – kun otte procent af de undersøgte kunne rapportere nul forsinkelser på grund af forstyrrelser i leveringskæden. Undersøgelsen anvender indsigt fra en undersøgelse af 700 professionelle datacenter rådgivere, der arbejder for store virksomheder i UK, Irland, Tyskland, Frankrig, Nederlandene, Norge og Sverige.

Når kravene stiger for at anvende byggeri med lav CO2, undersøger rapporten også de udfordringer i sektoren, der forhindrer optagelse af grønnere praksis. For eksempel var mangel på kompetence blandt de to største udfordringer for at anvende vedvarende energi i byggefasen i hver undersøgt region - udover Frankrig.

Billy Durie, Global Sector Head – Data Centres hos Aggreko, fortæller:

”Eksponentielle forøgelser i globalt internetbrug og den større anvendelse af højtydende computere betyder, at efterspørgslen efter nye datacentre stiger hurtigt. At holde trit med denne efterspørgsel synes nu at være vigtig, ikke kun for omfanget af datacentre, men også for den økonomiske vækst i Europa.”

”Forstyrrelser i markedet, øgede omkostninger og regulerende krav betyder imidlertid, at udfordringer, der er udenfor entreprenørernes kontrol, sætter tidsplanerne for projekterne på spil. Efterspørgslen efter nye centre, der kan efterkomme størrelsen af datatrafik betyder, at det snart bliver uholdbare, nødvendige strategier, der skal bekæmpe forsinkelser - mens efterspørgslen understøtter overgangen til vedvarende praksis.”

For at understøtte markedet for datacentre med disse udfordringer, sætter Aggrekos rapport fokus på de overgangsløsninger, der er designet til at holde byggeriet af datacentre på sporet. Disse tilgange bruger taktiske strategier og nye teknologier for at sikre energi, integrere grønnere energi, maksimere energieffektiviteten, minimere forsinkelser og imødegå vejrforhold.

Billy konkluderer: ”Bygning af datacentre kræver, at forskellige parter arbejder sammen, og mens forsinkelser ofte opstår ved nye byggerier, når forstyrrelser bliver mere almindelige, bør omfattende
beredskabsplaner også være klar til at sætte i værk. Fornyelser i udstyret betyder, at entreprenørerne kan imødegå disse udfordringer med foranstaltninger til energi- og temperaturkontrol gennem hele byggefasen.”

”Når efterspørgslen efter datacentre blive større, vil de overgangsløsninger, der diskuteres i Aggrekos rapport, tilbyde den stabilitet, som entreprenørerne behøver for at levere projekterne til tiden. Imidlertid må de teknologier, der skal forbedre modstandsdygtigheden overfor eksterne afbrydelser, understøtte entreprenørernes bundlinjer og anbefalinger til bæredygtighed. Dermed bliver det en nøgle for det, der er bestemt til at være en tid med umættelig vækst i sektoren.”

For at downloade Aggrekos seneste rapport, Uptime on the Line, klik her.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP