www.industriogteknik.com
Aggreko

Energislugende industrier skal genevaluere energimodeller for at undgå at overskride el-nettets kapacitet, siger ny rapport

Når de stigende omkostninger, der er et resultat af Europas energikrise, begynder at falde, indikerer rapporten, der har titlen 'Race to Resilience' (Væddeløbet mod elasticitet), at den vedvarende ustabilitet i leverancerne af energi betyder, at energiforsyningen stadig vækker stor bekymring hos de større, energiforbrugende industrier – med risiko for manglende forsyning.

Energislugende industrier skal genevaluere energimodeller for at undgå at overskride el-nettets kapacitet, siger ny rapport

Energislugende industrier skal genevaluere energimodeller for at undgå at overskride el-nettets kapacitet, siger ny rapportEl-nettets ustabilitet og energisikkerheden bliver ved med at være en udfordring for industrien i Europa, viser en ny rapport, der sætter fokus på løsninger for storforbrugere af energi, så de kan bevæge sig på et komplekst energimarked – og undgå nedetid på grund af et el-net, der mangler kapacitet og robusthed.

Iflg. Aggreko er storforbrugende energibrugere i Europa i en usikker situation med hensyn til fremtidig energiforsyning, især med de øgede investeringer i el-nettets miljø. Da hjælpepakkerne til industriens energiregninger over hele Europa løber ud i 2024, og EU's begrænsninger i gaspriserne slutter i februar 2024, er der bekymringer om at dette vil forårsage yderligere problemer.

Ud fra dette undersøger rapporten hvordan mulighederne er for at sikre tilstrækkelig energi både nu og i fremtiden, med fokus på en revideret tilgang til decentraliseret energi som mulighed for bedre forsyningssikkerhed, reduceret tab i transmission af energi og reduktion af CO2 udledninger.

Chris Rason, Managing Director, Aggreko Energy Services, har denne kommentar:
”Uforudsigeligheden i Europas energinet, kombineret med den stadige ustabilitet i energien betyder , at indførelse af autonome modeller i stor skala har potentiale til at omforme Europas energisystem. Og mens mange storforbrugere af energi har taget de indledende skridt mod decentrale modeller, er en fornyet tilgang til lokal energi nødvendig for at industrien kan udvikle sig yderligere – især med de nuværende vanskelige forhold."

”Aggrekos 'Race to Resilience' rapport sigter derfor mod at skabe forbindelse mellem dagens udfordringer for efterspørgslen efter eksponentiel energi og afbrydelser i forsyningen, med opgaverne med morgendagens sikkerhed og bæredygtighed.”

Rapporten giver fremtrædende plads til mikro el-net, gasdrevne generatorer, kombineret varme og el, og energilagring som decentraliserede løsninger, der kan levere forbedret energistabilitet – og giver praktiske eksempler på disse i brug. Et scenarie var et 12 MW industrielt foretagende, der måtte imødese en planlagt lukning af en lokal energi infrastruktur. Her foreslog Aggreko et mikro el-net der anvender et diesel system sammen med gas- og batteriløsninger, for at give foretagendet en komplet stand-alone løsning.

For at give beslutningstagerne et sted at starte med at identificere sådanne modeller, sætter rapporten også fokus på en serie af beregninger, der er udviklet af Aggreko – de omfatter Hire Vs Buy, Grid Compare, Data Centre Power Selector og Greener Upgrades beregningerne.

Chris siger sammenfattende:
”Udviklingen af nye teknologier har banet vej for elasticitet gennem mere autonome, mere intelligente og grønnere energimodeller. Men da opgraderinger med nye indkøb har vist sig vanskelige på grund af afbrydelse af leveringskæder og omkostninger til kapitaludgifter, er overgangsløsninger en mulighed for en risikofri måde at foretage dette skridt og udbalancere virksomhed, udbytte og produkt.

”Da det altid har været vanskeligt at manøvrere på ustabile markeder, har den nuværende tilstand af ustabilitet i energien, i forbindelse med skrantende infrastruktur på el-nettet samt forventninger om reduktion af udledninger fra industrien, sat storforbrugende energibrugere i en ny situation. De foreslåede løsninger i Aggrekos seneste rapport sigter derfor mod at vise vejen mod nye energimodeller til Europas største industrier.”

For at downloade den gratis 'Race to Resilience' rapport, klik her.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP