www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Fortsat vækst i Industrielt Ethernet og trådløse netværk – markedsandele for industrielle netværk i 2023 iflg. HMS Networks

Hvert år analyserer HMS Networks markedet for industrielle netværk for at estimere fordelingen af nyinstalleret udstyr til datakommunikation (knudepunkter) i netværk til automatisering af fabrikker. Undersøgelserne i år viser, at markedet for industrielle netværk forventes at vokse med 7 procent i 2023. Industrielt Ethernet udviser stadig den største vækst og tegner sig nu for 68 procent af alle, nyinstallerede knudepunkter (66 procent sidste år). Fieldbus reduceres til 24 procent (27), mens trådløst vokser til 8 procent markedsandel (7 procent sidste år). PROFINET og EtherNet/IP deler førstepladsen på ranglisten med 18 procent markedsandel, fulgt at den store udfordrer, EtherCAT, med nu 12 procent.

Fortsat vækst i Industrielt Ethernet og trådløse netværk – markedsandele for industrielle netværk i 2023 iflg. HMS Networks
Hvert år præsenterer HMS Networks deres analyse af markedet for industrielle netværk med fokus på nyinstalleret udstyr til datakommunikation til fabriksautomatisering på globalt plan. Som uafhængig leverandør af løsninger til Industrielt ICT (Information og Kommunikation Teknologi) har HMS en væsentlig indsigt i markedet for industrielle netværk. 2023 undersøgelsen omfatter estimerede markedsandele og vækstrater for fieldbus, Industrielt Ethernet og trådløse teknologier.

HMS konkluderer i 2023 undersøgelsen, at markedet for industrielle netværk fortsætter med at vokse, og at den totale vækst for markedet forventes at blive 7 procent - hvilket bekræfter vigtigheden af opkobling af netværk i fremstillingsvirksomheder.

Stadig vækst i Industrielt Ethernet
Med en vækst på 10 procent fortsætter Industrielt Ethernet med at erobre markedsandele. Industrielt Ethernet udgør nu 68 procent af det globale marked for nyinstalleret udstyr til automatisering af fabrikker (sammenlignet med 66 procent sidste år). Head-to-head kampen mellem PROFINET og EtherNet/IP fortsætter, da de fører i 2023 netværksundersøgelsen med 18 procent markedsandel til hver, men EtherCAT fortsætter også med at vokse stærkt, og er nu på en tredjeplads, der ikke er truet, med en markedsandel på 12 procent .

Fieldbus bliver igen mindre
Sidste års vækst for Fieldbus var tidsbegrænset, da nye fieldbus installationer reduceres med 5 procent i 2023. PROFIBUS fører på fieldbus ranglisten med 6 procent markedsandel - hvilket ikke er meget, da Modbus-RTU ligger tæt efter med 5 procent.

Tilsammen er andelen for fieldbus 24 procent (27) af markedet i 2023. Selv om antallet af nye fieldbus knudepunkter er dalende, er der stadig en masse enheder, maskiner og fabrikker, der i mange år fremover er baseret på velfungerende og gennemtestede fieldbus netværk.

Størst vækst i trådløse netværk
Den trådløse vækst vokser til 22 procent i 2023, da der indføres flere løsninger med industrielle, trådløse netværk i automatiseringen af fabrikker. Typisk anvendelse omfatter erstatning af applikationer med kabler, trådløs tilgang til maskiner og opkobling til mobilt industrielt udstyr.

Industrielle netværk er nøglen til produktivitet og bæredygtighed i fremstillingsvirksomheder
”Pålidelig opkobling i industrielle netværk er nøglen til at opnå oppetid i fremstillingsprocessen, hvilket er nødvendigt for at opnå produktivitet og bæredygtighed i automatiseringen af fabrikker,” siger Magnus Jansson, Product Marketing Director hos HMS Networks, Business Unit Anybus.
”Kvalitet, sikkerhed og opnåelse af indsigt med data fra maskiner og enheder er de nøglepunkter, vi ser som fortsat udvidelse af industrielle netværk.”

Regionale variationer i netværk
EtherNet/IP, PROFINET og EtherCAT er førende i Europa og Mellemøsten, tæt fulgt af PROFIBUS og Modbus-TCP. Det amerikanske marked domineres af EtherNet/IP - EtherCAT er i stærk udvikling og vinder markedsandele. PROFINET fører på et fragmenteret, asiatisk marked, fulgt af EtherNet/IP og stærke konkurrenter som CC-Link/CC-Link IE Field, EtherCAT, PROFIBUS, og Modbus (RTU/TCP).

Explainer:
Undersøgelsen indbefatter HMS' vurdering for 2023, baseret på antallet af nyinstalleret udstyr til datakommunikation (knudepunkter) i netværk til automatisering af fabrikker. Et knudepunkt defineres som en maskine eller enhed, der er koblet op til et industrielt feltnetværk. De angivne tal repræsenterer HMS' underbyggede anskuelse, og anvender indsigt fra kolleger i industrien, vore egne salgsstatistikker og en samlet opfattelse af markedet.

Fortsat vækst i Industrielt Ethernet og trådløse netværk – markedsandele for industrielle netværk i 2023 iflg. HMS Networks

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP