www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

M-Bus sensorer forbundet på 10 minutter!

Processcomponent i Sverige har fundet en måde til hurtigt at forbinde M-Bus-sensorer til OptoEMU Energy Monitoring Systemet. Ved at bruge Anybus M-Bus til Modbus-TCP gateway kan de give bygningsejere realtidsdata fra deres bygninger, så de kan foretage overvågning, logning og fakturering.

M-Bus sensorer forbundet på 10 minutter!
En moderne bygning er ikke kun bygget af beton, træ eller stål, det er også et indviklet digitalt netværk, der forbinder systemer til køling, varme, vand, elektricitet mv. Et fælles problem for bygningsejere og systemintegratorer er, at ikke alle anlæg og maskiner kan kommunikere med hinanden.

Et eksempel er sensorer til varme, vand, temperatur, energi mv. Sensorer og målere ofte bruger M-Bus-protokoller, som ikke kan forstås af de centrale systemers kontrollere, på netværk som Modbus-TCP.

Denne præcise problem er, hvad den svenske systemintegrator Processcomponent AB stod overfor, da de var ved at installere et overvågningssystem i en beboelsesejendom i Göteborg. Systemet samler data fra 72 lejligheder, en købmand, og det centrale HVAC-system. Hele vejen rundt om bygningen er der sensorer til temperatur, energi og vand. Problemet var, at sensorerne kommunikerer via M-Bus og overvågning energisystemet - Den OptoEMU fra Opto22- benytter Modbus-TCP.

For at løse denne kommunikationsproblem, fandt Processcomponent Anybus M-Bus til Modbus gatewayen fra HMS Industrial Networks. Gatewayen afkoder M-Bus telegrammer og kortlægger dem direkte til Modbus registre. På denne måde kan sensorerne forstås af OptoEMU og deres værdier vises direkte.

Hurtig og nem adgang til M-Bus data
»Hvad jeg virkelig kunne lide ved Anybus M-Bus-gatewayen er, at den er meget let at bruge og hurtig at installere, » siger Jonas Karlsson, Salgsmanager hos Processcomponent. »Alle M-Bus-sensorer registreres automatisk af porten uden at du behøver at foretage nogen konfiguration. Det sparer en masse tid, da du ikke behøver at konfigurere hver meter individuelt - de dukker alle op automatisk, færdiggjort med serienummer, navn, og alle aktuelle værdier. Ja, du behøver ikke engang at være på stedet, så længe du har forbundet ledningerne fra føleren til gatewayen. Før tog det flere timer at konfigurere en enkelt måler der kørte med M-Bus. Med Anybus gatewayen kan vi sætte tingene op på 10 minutter!»

Hvordan det virker
»Selve processen er ganske let, »fortsætter Jonas Karlsson. »Du laver en søgning efter tilgængelige M-Bus-sensorer der er forbundet til porten, og du får Modbus registrerer fra sensorerne tilbage igen. Disse kan fortolkes af OptoEMU og giver kunden realtidsdata fra sensorerne.»

Konfigurationen er håndteret på en web-baseret konfiguration værktøj, der giver brugerne mulighed for at oprette porten i en web-grænseflade. Ingen programmering er nødvendig - værdierne fra målerne dukker automatisk op i OptoEMU som Modbus registrerer som den kan forstå og proces.

OptoEMU — en løsning til overvågning af energi
Processcomponent har haft stor succes med at installere OptoEMU - et Energi Monitoring System (ØMU), som indsamler energidata fra bygninger, elektriske underpaneler og individuelt udstyr som kølere og kompressorer. OptoEMU leverer data, så brugerne kan se det online, og bruge det i en virksomhed, f.eks foretage fakturering. Brugerne kan også få alarmer, når visse niveauer er nået.

Resultaterne
Bygningen i Göteborg er nu udstyret med Anybus gateways tilsluttet to OptoEMU-DR2 en for de 72 lejligheder og en til købmanden. De målte værdier kan logges til en Excel-fil, der kan hentes via FTP. Målingerne kan også sendes direkte til en SQL database eller HMI / SCADA-systemer via en OPC-server.

Da de bygningsejere nu har adgang til real-time værdier fra de forskellige lejligheder i bygningen, kan de være på toppen af forbruget og få alarmer, når visse mål er nået. Adgang til målerværdier sikrer også en hurtig og automatiseret fakturering til lejlighedsejere.

»Anybus gateways har helt sikkert gjort livet lettere for os og vores kunder »slutter Jonas Karlsson ved Processcomponent. »Ved at få M-Bus-værdier i OptoEMU hurtigt og nemt, kan vi få vores overvågningssystem op at køre hurtigere, hvilket er til gavn for både os og vores kunder.»

M-Bus sensorer forbundet på 10 minutter!
Anybus M-bus - Modbus-TCP gateways
M-Bus sensorer forbundet på 10 minutter!
Jonas Karlsson, Salgsmanager, Processcomponent
M-Bus sensorer forbundet på 10 minutter!
OptoEMU forbundet til M-Bus gateway
M-Bus sensorer forbundet på 10 minutter!
Kortlægningen af Modbus registre er stærkt automatiseret. Konfiguration lavet påi en web-baseret interface.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP