www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Få M-Bus måleanordninger til at tale Modbus-TCP

Ny gateway fra HMS Industrial Networks gør det muligt at monitorere M-Bus-data fra måleenheder fra Modbus TCP-netværk.

Få M-Bus måleanordninger til at tale Modbus-TCP
M-Bus (Meter-Bus) er en almindeligt anvendt kommunikationsstandard for måleanordninger. Den bruges overvejende i bygninger, for eksempel i elmålere, gasmålere, vandmåler eller andre typer forbrugsmålere. Ved at få data fra disse måleanordninger via et PLC- eller SCADA-system kan brugere få et samlet overblik over deres energiforbrug, inklusive bygningsparametre, som tidligere er blevet kontrolleret separat.

Sådan fungerer gatewayen
Anybus M-Bus til Modbus TCP-gatewayen afkoder M-Bus sender og kortlægger målerværdier til Modbus-registre. Kortlægning og konfiguration foretages i et webbaseret konfigurationsværktøj, som lader brugeren konfigurere gatewayen uden nogen programmering. Det er muligt at forbinde op til 20 M-Bus-slaver og gøre dem i stand til at kommunikere på et Modbus TCP-netværk.

Forbindelse til flere netværk med Anybus X-gateways
Løsningen kan udvides til parring af M-Bus gateway med en Anybus X-gateway Modbus-TCP, hvilket gør det muligt at forbinde M-Bus-anordninger til de fleste industrinetværk. Versioner fås til CANopen, CC-Link, ControlNet, DeviceNet, EtherCAT, EtherNet/IP, Modbus RTU, PROFIBUS og PROFINET.

Gør energibesparelser mulige
"Vi ser et betydeligt marked til denne løsning," siger Niklas Selander, produktchef hos HMS. "Mange industrivirksomheder forsøger i øjeblikket at optimere deres energiforbrug. Deres produktionslinjer er ofte forbundet til en slags industrinetværk, men bygningsparametre såsom el, vand, gas osv. bliver som regel monitoreret på separate M-Bus-systemer. Med vores nye løsning gør vi fabriksejere i stand til at analysere og optimere deres energianvendelse fra PLC'er på Modbus-TCP og andre netværk."

http://tekinfo.link/rf65ddd836

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP