www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Industrielle netværksandele ifølge HMS

PROFIBUS er fortsat det mest udbredte industrielle netværk globalt, men flere andre netværk nærmer sig. PROFINET og EtherNet/IP konkurrerer for første gang om førstepladsen inden for Ethernet til industrien, og ingen netværkskonsolidering er I sigte. Det er nogle af konklusionerne fra HMS Industrial Networks, når de præsenterer sit syn på markedet for industrielle netværk I 2015.

Industrielle netværksandele ifølge HMS
HMS Industrial Networks er en uafhængig leverandør af produkter og services til industriel kommunikation. Deres produkter forbinder enheder i industrien til forskellige industrielle netværk, og HMS har derfor en stor indsigt i markedet for industrikommunikation. Her er nogle af de trends, de ser inden for industriel kommunikation lige nu.

Både fieldbus- og industriel ethernet-netværk vokser, men ethernet vokser hurtigst
Når man ser på nyinstallerede knudepunkter inden for global fabriksautomation, er fieldbus stadig den mest udbredte type netværk med 66 procent af markedet. Et interessant faktum er, at HMS oplever, at antallet fieldbus’er stadig vokser med cirka 77 procent om året. Hovedårsagen til væksten er enkelhed, tradition og pålidelighed. Den dominerende fieldbus er PROFIBUS (18 pct. af verdensmarkedet inklusiv industri-ethernet) efterfulgt af Modbus (7 pct.), DeviceNet (6 pct.) og CC-Link (6 pct.).

Industrielt ethernet står for 34 procent af markedet og stiger hurtigere end fieldbus (17 pct. om året), men HMS konkluderer, at det vil tage noget tid, før industrielt ethernet udkonkurrerer fieldbus’er. Årsagerne til ethernets vækst er højere ydelse og integration til kontornetværk. PROFINET og EtherNet/IP er de to største ethernet-netværk med 8 procent af det totale netværksmarked hver. Derefter kommer EtherCAT, Modbus-TCP og POWERLINK.

Regionale forskelle
I Europa og Mellemøsten (EMEA) er PROFIBUS det dominerende netværk, mens PROFINET vokser hurtigere. Derefter kommer Modbus og EtherCAT.

I USA dominerer CIP-netværket, mens EtherNet/IP er ved at overtage DeviceNet i forhold til markedsandele. Derefter kommer PROFIBUS og EtherCAT. Desuden vinder PROFINET markedsandele, og Modbus er stadig populær.

I Asien er der ikke ét netværk, der skiller sig ud som egentlig markedsleder, men PROFIBUS, DeviceNet og Modbus er meget udbredte. CC-Link dominerer i Japan, og EtherCAT vinder også terræn.

Flere og flere enheder bliver forbundet
”Med mere end 25 års erfaring inden for industriel kommunikation har vi en rigtig god indsigt i markedet for industrielle netværk,” siger Anders Hansson, der er marketingdirektør i HMS Industrial Networks. ”Tallene, vi præsenterer, er baseret på indsigt fra kolleger i industrien, vores egen salgsstatistik og et generelt syn på markedet. Helt overordnet ser vi et skift over mod industrielt ethernet, men overgangen til industri-ethernet tager længere tid end først forventet. Vi får stadig mange forespørgsler på forbindelse til både fieldbus og industrielt ethernet.”

Hansson fortsætter: ”Det, der er helt indlysende, er imidlertid, at netværksmarkedet fortsat er fragmenteret, og at industrienheder bliver mere og mere forbundne. Dette er forstærket af trends som ’Industriels internet i alt’ og Industry 4.0. Med vores gamle motto ’Connecting Devices’ (’Vi forbinder enheder’) er HMS velforberedt på at vokse med disse trends.”
Industrielle netværksandele ifølge HMS

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP