www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

En ny Anybus gateway får Modbus til at ‘tale’ BACnet

Den ny Anybus BACnet til Modbus gateway gør det muligt at forbinde Modbus-enheder til et BACnet netværk. Gatewayen håndterer kommunikation mellem Modbus (RTU, ASCII, and TCP) og BACnet/IP, og får hver Modbus-enhed, der er forbundet, til at blive vist som en BACnet-kompatibel enhed på BACnet-netværket.

En ny Anybus gateway får Modbus til at ‘tale’ BACnet
Eftersom BACnet-netværk i højere og højere grad bliver anvendt i bygnings- og infrastrukturinstalletioner, bliver der også i højere grad behov for integrationsenheder, der kommunikerer på Modbus ind i BACnet-netværket. Derfor præsenterer HMS nu Anybus BACnet til Modbus gateway. Gatewayen fungerer som en oversætter mellem de to netværk, og gør det muligt for Modbus RTU, ASCII and TCP-enheder at blive vist som individuelle BACnet-kompatible enheder på et BACnet/IP-netærk. På den måde bliver central BACnet-styring og -overvågning af Modbus-enheder såsom drives, HVAC controllers og måleudstyr i bygningsinstallationer.

Gør BACnet systemintegration nemmere
”Anybus BACnet til Modbus gateway giver systemintegratorer og bygningsejere mere fleksibilitet, fordi de nu også kan anvende Modbus-enheder i BACnet-projekter,” siger Markus Bladh, der er produktchef i HMS. ”Gatewayen passer også til maskinbyggere, der vil tilbyde deres produkter til markedet for bygningsautomation. Vi ser en stigende general efterspørgsel på at kunne forbinde Modbus-enheder med BACnet-netværk, og den ny gateway tilføjer endnu en gateway-kombination til de mere end 300 Anybus gateways, der allerede findes til at forbinde fieldbus og industrielt ethernet."

Sådan virker det
Der er to porte er tilgængelige for at forbinde seriel Modbus (RTU og ASCII) og ethernet (BACnet/IP og Modbus TCP). Når de er forbundne, vil brugere få fordel af et frit tilgængeligt bibliotek af almindelige Modbus-enhedsprofiler, som hurtigt kan skabe forbindelse mellem netværkene. HMS tilbyder også et værktøj, der er helt ligetil, med instruktioner i, hvordan man skaber enhedsprofiler til Modbus-enheder, som ikke er med i biblioteket endnu. Idriftsættelse og problemløsning gøres i det medfølgende web-interface.

Den ny Anybus gateway er på gaden fra 1. oktober 2014.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP