www.industriogteknik.com
Parker News

Ny højtryksslange med ekstra stort tryk fra Parker giver længere driftslevetid inden for anvendelser med vandstråler

Byggesektoren, skibsbygningsindustrien og den generelle industri vil drage fordel af PFX30-50, som har en driftstrykklasse på op til 301 MPa.

Ny højtryksslange med ekstra stort tryk fra Parker giver længere driftslevetid inden for anvendelser med vandstråler

Parker Hannifin, verdens førende virksomhed inden for Motion & Control-teknologier, lancerer PFX30-05, en DN8-højtryksslange med ekstra stort tryk, der tilbyder længere driftslevetid inden for industrielle anvendelser med vandstråler/-blæsning på tværs af sektorer som bl.a. byggeri og skibsbygning. Den nye Parker PFX30-05 har seks spirallag af stålwire med stor trækstyrke i stedet for de konventionelle otte lag og tilbyder således overlegen ydeevne og forlænget drift, samtidig med at den har en vægt på blot 0,96 til 1,11 kg/m.

Højtryks- og højhastighedsegenskaberne ved vandstråler/-blæsning betyder, at kun de allermest robuste slanger kan levere den påkrævede driftslevetid i krævende industrimiljøer. Den nye PFX30-05-højtryksslange med ekstra stort tryk er udviklet af Parkers Polymer Hose Division Europe og er velegnet til brug med vandstrålearbejde, der leverer driftstryk på op til 3.010 bar (301 MPa, 43,645 psi). Et højtryk af denne styrke er ofte nødvendigt i byggesektoren til hydrodemolition og fjernelse af ophobet snavs og materialer fra overflader som beton og asfalt. Parkers ekspertteam af teknikere har været opmærksomme på markedets efterspørgsel efter sikkerhed og har udviklet PFX30-05 med et driftstryk, der har en designfaktor på 2.3.

Vandstråler/-blæsning er ikke blot en effektiv metode, når der skal fjernes snavs, men har også den fordel, at der ikke genereres støv under rensningen i modsætning til alternative processer som f.eks. sandblæsning. Det medfører, at farlige forurenende stoffer ikke bliver luftbårne, hvilket er endnu et vigtigt sikkerhedshensyn for bygningsarbejdere. Disse forklaringer ligger, sammen med metodens evne til at fjerne rust, belægninger og aflejringer af krystalliseret salt, til grund for højtryksvandstrålers popularitet i en række andre industrier, herunder skibsbygningsindustrien og generel konstruktion.

Det er især værd at bemærke, at PFX30-05 anvender WJTA-farvekodning, og selvom højtryksslangen fås ab lager med orange beskyttelse, er andre farver tilgængelige på anmodning, så slangen kan tilpasses kundens behov fuldstændigt.

I tilfælde af ekstreme forhold med øget krav til slidstyrken fås også en version med dobbeltbeskyttelse takket være en udvendig ToughJacket-kappe (PX30-05-TJ), også i WJTA-kodet orange. ToughJacket-højtryksslanger med ekstra stort tryk er udstyret med en robust, og alligevel fleksibel beskyttelse, der er endnu mere slidstærk end Parkers standardslanger med udvendig dobbeltbeskyttelse. Slidstyrketestning i henhold til ISO6945 har vist, at denne patenterede kappe sikrer slidstyrkeniveauer, der er mindst 100 gange større end PVC.

PFX30-05 kan med sin udvendige slangediameter på 18,7 til 22,7 mm og en mindste bøjningsradius på 230 mm anvendes sammen med vand i et temperaturområde fra -10 til +70 °C. Brugerne får mulighed for at benytte en lang række tilslutningstyper. PFX30-05 er godkendt til brug med permanente fittings i 2X-serien og erstatter de nuværende slangedesign 2748D-05Vxy, 2749D-05Vxy og 2840D-05Vxy fra Parker.

Yderligere oplysninger fås på: https://ph.parker.com/dk/da/ultra-high-pressure-waterblast-hose-pfx30-05

www.parker.com
 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP