www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Netværkskommunikation åbner nye muligheder for industrielle joysticks

Løft af stålbjælker, at flytte en container eller styre en kran kræver ikke megen råstyrke i dag . Tværtimod – det kræver blot behændighed og en joystick. Kristianstads Lyftdon AB i Sverige har årelang erfaring med at fremstille ergonomiske løsninger til kranførerhuse, hvor kraner og industrielle funktioner styres fra. Ved hjælp af HMS Anybus teknologi kan deres nye joystick bruges i industrielle applikationer med PROFINET.

Netværkskommunikation åbner nye muligheder for industrielle joysticks
 
Kristianstads Lyftdon AB, eller KLAB, er eksperter i ergonomisk løft og førersæder til industrielt brug. De udvikler og fremstiller førerhuse til større kraner, der bruges i stålindustrien, varmeværker, affaldsbehandling osv. Med fokus på ergonomi fremstiller de alt, der skal bruges indvendig i styrehuset – den vigtigste del til kontrol er selve styreenheden, joysticket, som føreren bruger til at styre maskinen.

”Vi har fremstillet joysticks siden starten af 1978, og ved hvad industrien kræver”, siger Sven Holmer, der er ejer af og formand for KLAB. Han fortsætter: ”Da vi designede vor seneste joystick ville vi føje buskommunikation til den. Tidligere var disse løsninger ofte med ledninger. Da industrien mere og mere anvender Ethernet kommunikation, og da adskillige af vore store kunder befinder sig i den centrale del af Europa, var PROFINET det netværk, vi hovedsagelig ønskede at vores joystick skulle kommunikere med.”

Alle netværk
KLAB's teknologipartner anbefalede dem at bruge Anybus CompactCom fra HMS til at få joysticket til at kommunikere på PROFINET. Som navnet antyder, tillader Anybus at joysticket kommunikerer med alle netværk – fieldbus eller industrielt Ethernet. Man kan nemt skifte til et andet Anybus CompactCom og på den måde kommunikere med andre netværk som EtherNet/IP, EtherCAT, Modbus-TCP eller CC-Link IE Field. Dermed er der muligheder for at afsætte joysticks på nye markeder i andre dele af verden.

”Vi begynder med PROFINET,” siger Sven Holmer hos KLAB, ”men selvfølgelig ser vi også nye muligheder nu, da vore joysticks kan kommunikere med andre industrielle netværk på andre markeder.”

Alle formfaktorer
Anybus CompactCom er også fleksibel med hensyn til formfaktor. Brugerne kan vælge at integrere en chip, der indeholder al nødvendig software, eller en såkaldt Brick, der indeholder hard- og software til montering i PCB. Et tredje alternativ er et komplet CompactCom Module, der simpelthen kobles til slutproduktet.

KLAB har valgt Brick løsningen - Anybus CompactCom B40 – der virker godt til joysticket når vi taler om størrelse, funktion og pris.

Embedded webserver giver data
En anden stor fordel ved Anybus løsningen er, at den har en indbygget webserver, der giver KLAB mulighed for at lagre data fra joystick – både til kontrol og analyse. Det bevirker, at KLAB og deres kunder kan få vigtig indsigt i hvordan joysticket bruges af operatøren. Det åbner muligheder for at forfine og forbedre produktet til forskellige applikationer. Webserveren gør det også muligt at tilgå og konfigurere løsningerne fra et hvilket som helst sted i verden.

Nem implementering
Sven Holmer beskriver implementeringen af Anybus teknologien som relativ enkel – fra en ide til færdigt og fungerende produkt har det taget omkring et år.
”Vi kunne have gjort det hurtigere, men vi har meget at gøre og et udviklingsprodukt som dette må ofte vente lidt,” siger Sven Holmer.
”Vi har imidlertid ikke mødt større problemer, og med god støtte fra HMS er løsningerne til kommunikation kommet på plads nemt og ligetil.”


Netværkskommunikation åbner nye muligheder for industrielle joysticks

Joysticket fra KLAB kan indbygges i ethvert kranførerhus. Med Anybus CompactCom på plads kan det kommunikere på PROFINET (og ethvert andet netværk), hvilket udvider det potentielle marked.


Netværkskommunikation åbner nye muligheder for industrielle joysticks

Under joysticket ses Anybus CompactCom B40 til PROFINET (integreret i bunden).


Netværkskommunikation åbner nye muligheder for industrielle joysticks

”Vi kan se nye muligheder nu, da joysticket kan kommunikere med andre industrielle netværk på andre markeder,” siger Sven Holmer, ejer af og formand for KLAB.

 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP