www.industriogteknik.com
EATON

Ny elektronisk motorstarterserie EMS – multi-funktionel i tavlen

Eaton præsenterer for første gang en multifunktionel motorstarter med integreret motorbeskyttelse i 30 mm monteringsbredde til motorer i effektområdet fra 0,06 til 3 kW. Den nye elektroniske motorstarter EMS med de mange egenskaber kombinerer fire funktioner: Direkte-start, reversering, motorbeskyttelse og nødstop af drevet i kategori 3 (EN 13849-1) i en og samme enhed. Dette reducerer fortrådningen i sammenligning med konventionelle motorstartere med op til 60 % og nødvendige hardware-komponenter med helt op til 70 %. Den elektroniske motorstarter fylder minimalt i tavlen, og sikrer et ensartet tavledesign. Anvendelsen af fjederterminaler forkorter montagetiden, og hybridstartteknologien forlænger kontakternes levetid. Takket være den multi-funktionelle motorstarter spares plads i tavlen, og monteringsomfanget og fortrådningen minimeres.

Ny elektronisk motorstarterserie EMS – multi-funktionel i tavlen
Billedtekst:  EMS kombinerer de fire funktioner direkte-start, reversering, motorbeskyttelse og nødstop af drevet i kategori 3 (EN 13849-1) i en og samme enhed.

EMS har fjederterminaler til både hoved- og styrestrømsledere, hvilket giver hurtigere fortrådning. Lederne trykkes ind i terminalerne uden brug af værktøj, og der spares derfor montagetid med op til 60 % i sammenligning med konventionelle skrueterminaler. Desuden er fjederterminalerne ufølsomme overfor vibrationer. Traditionel efterspænding af skrueterminaler er derfor et overstået kapitel.
 
Den integrerede hybridkontaktteknologi baseret på halvledere, der ikke slides, og en robust relækontakt sikrer kobling af EMS'en praktisk talt uden slid. Dette mindsker således belastningen på selve relækontakten til kobling af motoren. Med op til 30 millioner ind- og udkoblinger tilbyder den elektroniske motorstarter en betydelig længere kontaktlevetid end ved konventionelle motorstartere. Levetiden med elektroniske enheder er således 10 gange længere end ved rent mekaniske komponenter. I positionen FRA afbryder EMS'en den trefasede motorstrøm på alle poler via en kontaktor.
 
Alle udgaver af den elektroniske motorstarter leveres med elektronisk overbelastningsbeskyttelse over et bredt område med integreret fasefejldetektion i henhold til IEC60947. Dette giver motorstarteren et arbejdsområde på 0,18 til 6,5 A (AC-53a) og 9 A (AC-51) med kun to enheder, hvilket forenkler valget af motorstarter og minimerer det nødvendige omfang af reservedele. Overbelastningsbeskyttelsen er tilpasset to forskellige startklasser, KLASSE10 og KLASSE10A. Den elektroniske motorstarter giver beskyttelse på op til og med en motorstrømstyrke på 4 A med den relativt tungtstartende KLASSE10 udløsningskarakteristik, hvilket muliggør, at motoren kan kobles hyppigt, uden at motorbeskyttelsen udløses. Ved en motorstrøm højere end 4 A beskyttes motoren med KLASSE10A-karakteristikken. Brugeren kan indstille motorstrømstyrken direkte på enheden. Kombineret med sikringselementer eller motorværn har den elektroniske motorstarter en kortslutningsbrydeevne på op til 50 kA med type 1-koordination. Dette sikrer, at starteren er egnet til universelt brug i tavle- og maskinbygning. EMS er fortrinsvis beregnet til anvendelse i systemer til håndtering af materialer og inden for logistik samt i emballeringsmaskiner. 
 
Flere informationer: www.eaton.eu

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP