www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Sådan tilsluttes robotceller til ethvert netværk.

Svenske SVIA (Svensk Industriautomation) bruger Anybus X-gateway til at forbinde deres DeviceNet-baserede robotceller til alle de netværk, som deres kunder bruger.

Sådan tilsluttes robotceller til ethvert netværk.
Seende robotter
Svensk Industriautomation (SVIA) er et hurtigt voksende automatiseringsselskab, der har hjemsted i dens svenske by Jönköping, og som udvikler robotsystemer til kunder i de nordiske lande, Tyskland, Storbritannien, Holland og USA. Systemerne er sat sammen til robotceller, der er i stand til at kommunikere med andre systemer i en fabrik. Kernen i en robotcelle er SVIA´s egen visionssystem kaldet Pickvision, der nøjagtigt registrerer, hvordan patriculare objekter placeres på et transportbånd, og derved muliggør, at en robot kan opfange objekterne. Meget enkelt kan man sige, at SVIA gør det muligt for robotter at se. Denne revolutionerende teknologi er blevet meget populær i forbindelse med automatisering, og har gjort det muligt for SVIA at fordoble omsætningen i løbet af de seneste par år.

”Vores styrke ligger i enkelhed”, siger Anders Mandorsson, designer og projektleder hos SVIA.
”Det er meget nemt at fortælle robotten, hvad den skal vælge fra transportbåndet, fortsætter han.
Ved at bruge Pickvision software tages der billeder af det emne, der skal plukkes fra båndet. Softwaren registrerer automatisk emnets form, og hver gang denne form dukker op i kameraet, er robotten i stand til at bestemme, hvornår den skal samles op.

Tilslutning af DeviceNet og PROFIBUS
Som de fleste avancerede automatiseringssystemer kan SVIA´s robotceller kommunikere med et virksomhedsdækkende industrielt netværk, men denne type kommunikation er ikke altid problemfri.
”For et par år siden byggede vi en robotcelle til en kunde, som lovede os adgang til deres PROFIBUSsystem, men det viste sig, at vores system var et separat knudepunkt i kundens netværk. Da vi fandt Anybus X-gateway fra HMS, prøvede vi at installere én i vores eget skab, og det viste sig, at håndteringen af konverteringen mellem vores DeviceNet-baserede system og kundens PROFIBUS-system fungerede på en meget elegant måde” siger Anders Mandorsson.

Siden da har SVIA brugt Anybus X-gateways i mange af de robotceller, der leveres til kunder over hele verden, og enkelhed er nøglen.
”DeviceNet er den standard, vi bruger i de fleste af vores frysere, og i stedet for at håndtere overgangen til andre net, installerer vi simpelthen en X-gateway fra HMS. Det er billigere, men frem for alt bliver det nemmere for kunden, fordi han får en klar adskillelse mellem vores system og sit eget fabriksnetværk”, siger Anders Mandorsson.

Sådan virker det

SVIA´s robotceller kommer normalt fra ABB, som opererer på et DeviceNet baseret netværk. Robotterne kan let kommunikere med et andet Devise netværk, men hvis de bliver forbundet til et andet netværk, f. eks. et PROFIBUS-netværk (med PLC fra Siemens) eller et EtherCAT netværk (med en PLC fra Beckhoff), er en ”oversætter” nødvendig. Anybus X-gateways håndterer konvertering mellem de to net gennem det indbyggede software, som på den ene side omstrukturerer telegrammer og på den anden side gør dem forståelige. Konfigurationen er lavet på minutter ved hjælp af Anybus Configuration Manager-software, som betyder, at ingen programmering er nødvendig.

Fleksibilitet
SVIA´s robotceller er meget fleksible og kan nemt tilpasses til at imødekomme forskellige kunders applikationer som montering, emballering, boring og drejning. Gennem Anybus X-gateways kan SVIA også være meget fleksibel, når det kommer til netværk.
”For at være ærlig tænker vi ikke meget på netværk længere”, siger Anders Mandorsson.  ”Når vi skaber et robotsystem, bestiller vi simpelthen X-gateway, der konverterer til kundens industrielle netværk. Vi sætter det i, og det virker, siger han.

Sådan tilsluttes robotceller til ethvert netværk.
I Pickvision beslutter operatøren hvad der skal vælges fra transportbåndet. Billeder tages af ethvert emne, og softwaren identificerer figurerne.
Sådan tilsluttes robotceller til ethvert netværk.
Når robotcellen er i drift, overvåget et kamera transportbåndet
Sådan tilsluttes robotceller til ethvert netværk.
…og gør det muligt for robotten at vise præcis, hvad den skal vælge, og hvordan emnet skal samles op.
 
Sådan tilsluttes robotceller til ethvert netværk.
En Anybus X-gateway håndterer konversationen mellem robotkabinettets DeviceNet-system og slutkundens PROFIBUS-netværk.
Sådan tilsluttes robotceller til ethvert netværk.
Anders Mandorsson.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP