www.industriogteknik.com
ISaGRAF

ISaGRAF lancerer ISaGRAF version 6.1 med ny workbench og C5-firmware

ISaGRAF, den førende teknologipartner inden for automatiseringsteknologi, har lanceret ISaGRAF version 6.1. ISaGRAF er den brancheførende IEC 61131-3- og IEC 61499-kompatible firmware og workbench til automatiseringsprodukter inden for byggebranchen. ISaGRAF 6.1 er en stor lancering, der består af en ny workbench og den nye version 5.3 af C5-firmwaren. Den er nu baseret på den kraftfulde Microsoft® Visual Studio® 2010 og giver forbedret hastighed, en ny og forbedret brugergrænseflade og forbedret forankring af vinduer og pakkestyring.

ISaGRAF lancerer ISaGRAF version 6.1 med ny workbench og C5-firmware
ISaGRAF 6.1 indeholder tilføjelsesprogrammer til nye funktioner samt tilføjelsesprogrammer til implementering af nogle af de funktioner, der gjorde det prisvindende ISaGRAF 5 så populært hos kunder over hele verden. De funktioner, der bliver genindført i ISaGRAF 6.1-workbench'en er blandt andet tilføjelsen af en IEC 61499-editor. Andre tilgængelige sprog omfatter: LD, FBD, ST, SFC og SAMA.

En anden vigtig funktion, der nu er tilgængelig i den nye udgave, er Version Source Control, som gør det muligt for flere brugere at arbejde på de samme elementer (f.eks. enhed, ressource eller POU) ved at tjekke ud/ind. Den gør det også muligt for brugere at administrere flere projektversioner, sikkerhedskopiere og gendanne hele projekter eller visse elementer i et projekt og sammenligne filer i forskellige versioner.

Andre nye funktioner i ISaGRAF 6.1 omfatter bruger-interrupts, failover, afhængighedstræ, blokbibliotek, overvågning af variabellås og controllerstatus.

De forskellige programtyper kræver forskellige typer af interrupts (f.eks. tid, impuls, I/O...), indeholder ISaGRAF's implementering af interrupts et værktøjssæt, der gør det muligt for OEM'er at definere og tilknytte deres interrupts til et ISaGRAF-program. Den indeholder også et tilføjelsesprogram så slutbrugere kan konfigurere og programmere interrupts.

Failover er en ekstra driftstilstand, hvor et kontrolsystems funktioner overtages af et sekundært kontrolsystem, når det primære system er utilgængeligt på grund af fejl på udstyret eller en planlagt afbrydelse. Det bruges til at gøre kontrolsystemer mere fejltolerante. Failover-funktionen i ISaGRAF 6.1 gør det muligt for brugeren at modificere kontrolbeslutninger og ændre de forhold, som en controller opnår eller mister kontrol under.

Afhængighedstræ-tilføjelsesprogrammet giver brugeren et komplet overblik over alle relaterede elementer i et program, så de kan se alle variabelafhængigheder samt over- og underordnede afhængigheder for hver variabel.

Blokbibliotek er en forbedring af brugergrænsefladen, som gør det muligt for brugere at trække og slippe en funktion eller funktionsblok til et program i stedet for at foretage et valg i blokvælgeren. Funktioner og funktionsblokke står i sammenhæng til det valgte projekt, enhed eller ressource, de er grupperet efter omfang eller kategori, og brugerne kan også søge efter bloknavn.

Overvågning af variabellås viser en liste over alle låste variabler.

Controllerstatus-funktionen giver brugerne vigtige oplysninger om deres controller, herunder versionen af det projekt, de kører, samt cyklustiden og antallet af låste variabler.

Den nye C5-firmwareversion 5.3 har adskillige nye skabeloner, inklusive Microsoft Windows- og Linux-skabeloner til de nye brugerinterrupts- og failover-funktioner. De nye funktioner omfatter også SFC-prioriteter til samtidig overgang i tilfælde af OR-afvigelse.

ISaGRAF 6.1 indeholder stadig en gratis version, der består af ISaGRAF Free-firmware, der kører på XP Embedded, 32- og 64-bit Windows XP®, Windows Vista® og Windows 7®, og en fuldt funktionsdygtig version af ISaGRAF 6.1-workbench, som udviklere kan bruge til at udvikle komplette programmer. ISaGRAF Free-firmware indeholder en Modbus TCP-klient og en Modbus TCP-server.

Om ISaGRAF v6.1
ISaGRAF 6.1 workbench er et modulopbygget, fleksibelt miljø, som gør det muligt for brugere at tilføje eller fjerne komponenter. Hver workbench-komponent er udviklet sammen med og interagerer via ISaGRAF’s Microsoft® .NET Framework-baserede teknologi ved navn ACP (Automation Collaborative Platform). ISaGRAF ACP giver mulighed for at tilføje eller fjerne de forskellige tilføjelsesprogrammer for at opfylde specifikke automatiseringsproduktkrav.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP