www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Nem integrering af fjernovervågningssystem til FLSmidth

FLSmidth er global leder indenfor teknologi til elektrostøvfiltre og udvikler avancerede systemer til forureningskontrol, der er i overensstemmelse med de strengeste industrielle standarder. Effektiviteten til fjernelse af partikler kontrolleres i real-time med spændingskontrol, der er baseret på sofistikerede mikroprocessorer. FLSmidth besluttede at integrere HMS' kommunikationssystem til at informere brugerne om status for deres udstyr til forureningskontrol. Virksomheden valgte HMS Industrial Networks da virksomheden var i stand til at implementere dette interface med en standardiseret og nemt integreret løsning.

Nem integrering af fjernovervågningssystem til FLSmidth
Et elektrostøvfilter (ESP) er en speciel støvopsamlingsenhed, der fjerner partikler fra røggas ved hjælp af en induceret elektrostatisk ladning. Det elektriske felt samler støvet på samleplader. Automatiske systemer til udtømning af løsgøringsplader og tragte fjerner løbende de opsamlede partikler – det er derfor muligt at ESP'erne derfor kan fungere kontinuerligt i årevis.
I stålindustrien, hvor HMS udstyr er blevet implementeret, skal kontroludstyr til luftforurening være i stand til at opsamle mange forskellige former for forurening. Da elektrostøvfilteret kan opsamle meget fine, tørre partikler samt slibe- og korrosive partikler, er dette ofte den foretrukne løsning i industrien.
Elektrostøvfilteret skal kunne behandle to fænomener, der virker bremsende på effektiviteten: Første fænomen er gnist effekten, der er en kortslutning mellem pladerne inde i filteret. Det er ikke muligt at opsamle støv i denne periode.
Det andet er back korona effekten: Der opstår positive ioner i støvlaget og de kan blive sendt tilbage i røggassen.

Elektrostøvfiltrene, der implementeres af FLSmidth, er high-tech udstyr. De er forsynet med de nyeste COROMAXTM pulseffekt strømforsyninger, som er de mest avancerede højspændingssystemer på markedet. COROMAXTM adskiller sig fra traditionelle DC strømforsyninger ved at have en enestående kontrol med elektriske partikler, der bliver opladet ved en impuls på 75 mikrosekunder ved 140 kV mens den gennemsnitlige spænding er 40 kV.
Strømstyrkerne kan også kontrolleres. Ved at tilføje meget korte elektriske impulser er det muligt at reducere gnisterne med COROMAXTM . Da der ikke er tale om strøm bliver back korona effekten ligeledes formindsket.
Avancerede mikroprocessorer, der er udviklet af HMS, kontrollerer højspændingen – de reagerer hurtigt på ændringer i processen eller de kan ændre betingelserne.
Dette kontrolsystem muliggør kontrol med hurtig virkning og det sikrer at udledningsværdierne forbliver lave, selv med krævende og udfordrende betingelser for processen.
Det elektrostatiske støvfilter kan sikre en udledning, der er mindre end 5mg/Nm³.

Ved at indføre puls systemer kan eksisterende elektrostøvfiltre forbedres uden fysiske udvidelser - og med formindsket energiforbrug. Nye elektrostøvfiltre kan installeres med mindre dimensioner end filtre med traditionelle strømforsyninger.

Real-time overvågning
”Det er nødvendigt og kritisk at informere slutbruger om et kontrolsystem, der er så avanceret – og det er det, HMS produkterne gør”, forklarer Deepa Kirubakaran, FLSmidth i Indien.
HMS produkterne gør det muligt at kommunikere al information om udstyrets status og virkningen af udlednings kontrolsystemet i real-time.
Deepa Kirubakaran tilføjer: ”Vi har valgt HMS fordi vi dermed har et standardprodukt, der er meget enkelt at integrere - og som er meget kompakt. Det vigtigste er at med bare et modul kan man behandle alle signaler”. De produkter, der blev brugt, var en Java udgave af Seriel til Profibus Gateway og en Java version af Seriel til Modbus RTU Gateway.

HMS Industrial Networks distribueres i Indien af UL Electrodevices Pvt., der har hovedkontor i Pune.
Umesh Sakle, der var teknisk supporter, forklarer: ”Denne gateway, Anybus® Communicator, kan forbinde næsten enhver kommunikationsenhed med ethvert serielt kommunikations interface til Fieldbus og industrielt Ethernet netværk.
Kommunikatoren udfører en intelligent konvertering mellem automatiseringsenhedens serielle protokol og det valgte industrielle netværk. Den er kompatibel med udstyr fra alle førende PLC fabrikanter og der er næsten ikke brug for programmering!”
En anden, fremragende funktion ved kommunikatoren er Save/Load funktionen. Når man en gang har fuldført den serielle konfiguration til et netværk kan man genanvende konfigurationen til en ny kommunikator, der understøtter et andet industrielt netværk.
”Denne form for implementering er en succes - vi kan bruge HMS løsningen til vore fremtidige projekter, konkluderer Deepa Kirubakaran.

Illustrationer:
Image 1: Små partikler polariseres ved hjælp af pulser på 75 mikrosekunder (ved 140 kV) mens en gennemsnitlig spænding på 40 kV muliggør opsamlingen af dem på pladerne.
Image 2: HMS gatewayen gør det muligt at formidle information fra FLSmidth-kontrolleren til slutbrugers interface.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP