www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Interface til sammenhængende kommunikation fra Baldor

Baldor Electric har opgraderet rækken af smart drives med HMS. Denne serie kan nu kommunikere med en plc, den er meget mere åben for standarder til kommunikation, og interface til kommunikation er sammenhængende i alle udgaver.

Interface til sammenhængende kommunikation fra Baldor
- Vi ønskede at udvikle forbedrede udgaver af vor MotiFlex e100 trefasede drev. Det skal kunne kommunikere med enhver plc og skal være i overensstemmelse med industrielle Fieldbus systemer. For at kunne dette var det vor strategi at bruge en standardiseret løsning frem for selv at udvikle disse former for interface. Vi besluttede at gøre dette fordi time-to-market var kritisk og fordi det ikke er vort speciale. Men vi opdagede at der var mere værdi end forventet i HMS løsningen, forklarer David Greensmith, Product manager hos Baldor Electric.

Baldors e100 AC drive, der kan bruges i stand-alone bevægelseskontrol systemer eller netværkssystemer, er nu kompatibel med de industrielle standarder i Ethernet/IP, Modbus TCP og Powerlink. Med økonomiske og pladsbesparende løsninger til mange, almindelige behov for enkelt-akse automatisering har disse drev også et Ethernet interface, der er kompatibelt med den deterministiske, Ethernet kompatible bevægelseskontrol standard Powerlink. Drevene med bred anvendelse kan bruges til at kontrollere roterende og lineære servomotorer, lineære motorer, closed-loop vektor motorer og som V/Hz kontrol.

- Dette system er et af de allerførste af sin art: Det integrerer CANopen, det har real-time Ethernet og det kan i høj grad tilpasses til kommunikationsstandarder. Nu kan vore nye produkter tilbyde en universal drive platform til systemkonstruktører som kan bruges på mange forskellige måder for at passe til forskellige kunder og applikationer – fra stand-alone bevægelseskontrol systemer til netværkssystemer, der styres af plc eller andre enheder. Denne løsning gør det enkelt at automatisere indenfor brancher som fødevarer, etikettering, indpakning, elektronik, print på træ eller metalemner og meget, meget mere, tilføjer David Greensmith.

Den indlejrede Mint Lite kapacitet bliver nu monteret uden ekstraomkostninger på alle MicroFlex e100 og MotiFlex e100s fra Baldor. Mint Lite understøtter en række af basisbehov til bevægelsesprogrammering, inklusive relative og absolutte bevægelser, S-ramp profiler, jog og homing bevægelser, ændring af mål position under bevægelse, registrering af bevægelser og reaktion på real-time trigger begivenheder. Programmeringen tillader stand alone drev at udgøre løsninger til mange, almindelige automatiserings- og maskin opgaver som at skære eller føde emner til mål, indeksering af akser, enkle pick-and-place bevægelser og justering af maskiner som f.eks. ændring af en guide eller bagstop for at rekonfigurere maskinerne til nye serier. Denne mulighed er især brugbar til Fieldbus interface idet den giver bruger mulighed for at vælge et standard drev-kontrol interface eller at optimere proces data og –opførsel i applikationen.

Fleksible, sammenhængende og åbne kommunikationemoduler
- HMS Anybus fordelen er at den stiller et universelt interface til rådighed. Sammenhængen i deres produktpalette er unik. Derfor er vore fremstillingsomkostninger reducerede - vi har det samme produkt til alle de forskellige fieldbus udgaver, forklarer David Greensmith.

- Vi har analyseret tilbud fra to eller tre udbydere – men som slutfacit var HMS løsningen mere sammenhængende og mere standardiseret. HMS løsningen var også meget kompakt. Dette var meget vigtigt for de mindste størrelser af vore drev. Anybus-CC, som er den løsning vi har implementeret, er også meget enkel at installere.

Anybus CompactCom (Anybus-CC) er beregnet til OEM. Det indeholder øjeblikkelig opkobling til alle kendte fieldbus systemer, industrielle Ethernet protokoller, serielle, USB samt trådløse netværk - uden behov for hardware og software ændringer til automatiseringsenheder. Automatiseringsenheder med et integreret Anybus-CC stik kan anvende ethvert Anybus-CC modul. Et modul til et givet netværk kan simpelthen udskiftes med et andet, dedikeret Anybus-CC modul og umiddelbart kobles op til netværket uden at der skal installeres hardware eller software i automatiseringsenheden. Anybus-CC gør det muligt at spare op til 70 procent af udviklingsomkostningerne, sammenlignet med omkostninger til udvikling i eget regi. Standardiseret hardware og software kan arbejde sammen uafhængigt af netværkstypen.

- En anden vigtig ting var at sørge for mere fleksibel kommunikation med PLC’er. Takket være HMS kan drevene kontrolleres med en PLC ved hjælp af industristandarder. Med HMS kan alle, større fieldbus systemer arbejde sammen – systemernes lokale I/O og Canopen udvidelser kan bruges sammen med vore drev, der også har indbygningsmuligheder til andre kort, så specifikke applikationer kan konfigureres, også med Anybus-CC.

- HMS er utvivlsomt en partner til fremtidigt samarbejde fordi det medfører fleksibilitet både til eksisterende systemer og til nye generationer af drev, konkluderer David Greensmith.

Baldor Electric er et amerikansk firma, med hovedkvarter i Fort Smith, Arkansas. Med en medarbejderstab på 7.000, et overskud på 2 mio. USD og 26 anlæg i USA, Canada, England, Mexico og Kina, er virksomheden ledende og uden konkurrenter i USA. Baldor sælger sine løsninger gennem datterselskaber eller distributører i mere end 70 lande. Udvikling af drev- og kontrollere er koncentreret i to lande – US hovedkvarteret og virksomheden i England.

- Virksomhedens baggrund er kontrol af bevægelse og positionering til temmelig avancerede systemer, forklarer David Greensmith. – Vi er førende med programmering af intelligente drev, der er baseret på fleksibilitet og enkelhed i brug.

Der er 92 medarbejdere i Baldors europæiske hovedkvarter i England – af disse er 30 involveret i udviklingsafdelingen.

Mere information på: http://www.baldormotion.com/products/servodrives/overview.asp

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP