www.industriogteknik.com
Schmersal

SLC 420 serien

Takket være en indlæringsfunktion til afblænding er disse sikkerheds lysgitre fleksible når farlige områder skal sikres med optoelektronik.

SLC 420 serien
Sammenlignet med konventionelle sikkerhedsdøre giver optoelektroniske sikkerhedsforanstaltninger som regel mere fleksibel betjening af produktionsapparatet. Operatørens fleksibilitet bliver også forbedret når der anvendes sikkerheds lysgitre med programmerbare parametre til dæmpning og afskærmning.

Afskærmningsfunktionerne gør det muligt at afskærme et område i beskyttelsesområdet fuldstændigt uden at der skal udløses et stopsignal. Derfor kan et transportbånd eller en hjælpefunktion til maskinen anbringes i dette område. Den ”flydende afskærmning” betyder større fleksibilitet. Med denne funktion kan lysstråler afskærmes på ønskede positioner, der ikke behøver at være permanente. Dette er en stor hjælp når objekter som f.eks. bevægelige, elektriske kabler er anbragt inde i beskyttelsesområdet. Afskærmningen bevæger sig op eller ned sammen med det objekt, der skal afskærmes – dette er forklaringen på den ”flydende” betegnelse. Hvis objektets størrelse ændrer sig bliver sikkerheds lysgitteret slået fra.

I SLC 420 serien kan alle lysstråler, undtagen synkroniseringslysstrålen, bruges til afskærmning. Der kan bruges forskellige afskærmningsfunktioner: En fast afskærmning og en dynamisk afskærmning. Den valgte funktion afhænger af varigheden af objektets tilstedeværelse (permanent eller temporært) i beskyttelsesområdet. Bruger kan derfor justere afskærmningsfunktionen til den individuelle applikation.

Disse funktioner bliver mere og mere populære i dagligdagen; tendensen til den fleksible produktion udvides også til sikkerhedsforanstaltninger, der ikke kræver kontakt. Safety Control GmbH – Kompetencecentret for optoelektroniske sikkerhedsforanstaltninger i Schmersal Gruppen – har nu udviklet en ny serie af sikkerheds lysgitre, hvor parametre for afskærmningsfunktionerne kan indsættes uden PC software eller en programmeringsenhed. I SLC 431 serien er disse funktioner defineret i indlæringsfunktionen, der anvender eksterne kommando moduler.

Brugeren aktiverer den ønskede indlæringsfunktion via en tastaturbetjent selektor switch; lysgitteret er udstyret med en lysdiode, der indikerer funktionen. Indlæringsproceduren sættes i gang med en ekstern kommandoenhed som f.eks. en fodkontakt. På denne måde kan operatøren definere de områder, der ønskes afskærmet. Med denne procedure kan han vælge mellem faste afskærmninger, faste afskærmninger med en eller to yderligere flydende stråler – og til sidst, men ikke mindst vigtig, flydende og faste afskærmninger.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP