www.industriogteknik.com
British Steel

16 kilometer SilentTrackTM bliver brugt til at reducere støj fra en ny togforbindelse i forstæderne til Sydney

Der er brugt næsten 50.000 stk. Silent TrackTM på linien fra Epping til Chatswood i forstæderne til Sydney i Australien. SilentTrackTM er en dynamisk dæmperenhed, der formindsker støj, der er genereret af jernbanetrafik, væsentligt. Som det eneste system i verden er SilentTrackTM i stand til at reducere støj, der genereres af selve jernbanelegemet, med gennemsnitligt fire til seks dB(A), afhængig af skinnernes form.

16 kilometer SilentTrackTM bliver brugt til at reducere støj  fra en ny togforbindelse i forstæderne til Sydney
Ordren til den nye leverance i Australien blev afgivet af Union Rail Group. Union Rail Group er et samarbejde mellem entreprenørvirksomhederne Thiess (Australien) og Hochtief (Tyskland), samt Transport Infrastructure Development Corporation of New South Wales, der står for financieringen af anlægsarbejderne. Fremstillingen af dæmperne blev delt ca. fifty-fifty mellem eksisterende europæiske leverandører og nye leverandører i Australien. Anlægsarbejderne blev udført af Union Rail Group, og træning og indledende tilsyn blev foretaget af Tata Steel (med brug af medarbejdere fra Tata Steel' europæiske anlægspartner Volker Rail).

Jernbanelinjen mellem Epping og Chatswood er en ny forbindelse, der for en del af strækningens vedkommende er konstrueret som pladespor, der løber gennem tunneller. Det var nødvendigt med støjkontrol på grund af naboerne, og ligeledes nødvendigt med reduktion af støjen inde i togene på sektionerne med pladespor. Der er blevet fremstillet nye SilentTrackTM dæmpermoduler, der passer til de nye AS60 skinneprofiler.

Tata Steel systemet var et af en række potentielle løsninger, der blev testet af kunden i november 2008. Et særligt program til test på skinnelegemet viste, at SilentTrackTM var det mest effektive til dæmpning af den støj, der blev genereret af skinnerne, og systemet var også det bedst egnede til at blive installeret på den korte tid, der var afsat til at lukke for trafikken på skinnerne.

Som en del af kontraktbestemmelserne blev dæmpersystemets ydelse målt på adskillige lokationer. I hvert enkelt tilfælde var ydelsen bedre end kundens krav om reduktion af slid på skinnerne. På grund af de gode erfaringer med installeringen har kunden placeret en yderligere ordre til en mindre skinnestrækning. Anlæggelsen af denne begyndte tidligt i 2010.

SilentTrackTM er en vibrationsdæmper, der er fremstillet af elastomer og stål, der lægges på begge sider af skinnelegemet. Dæmperen absorberer de skinnevibrationer, der genereres af jernbanetrafikken – og støjen bliver reduceret. Systemet kan anvendes både på nye og eksisterende skinner. SilentTrackTM anvender to stålvægte, hvis størrelse og form bliver skræddersyet til en given række af frekvenser og skinneforhold.

David Benton, der er product manager hos Tata Steel Rail, fortæller: - Det vanskeligste ved at udvikle dæmper systemet var at kunne reducere støjniveauet over et bredt frekvens spektrum – fra ca. 600 hertz til adskillige kilohertz. Jernbanestøj befinder sig i den nedre del af spektret, op til omkring to kilohertz – og støj fra hjulene ligger typisk i de højere frekvenser.
SilentTrackTM er derfor synonymt med en skræddersyet løsning, og systemet tilpasser sig ideelt til hver enkelt situation med hensyn til togtype, trafikhyppighed, skinnetype og fastgørelse af skinnerne. Tata Steel' jernbane divisions ingeniører kan, efter at have fastslået de akustiske frekvensbånd hvor det er nødvendigt med dæmpning, placere dæmpningen på netop det sted hvor det giver maksimal effekt.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP