www.industriogteknik.com
British Steel

British Steel investerer £ 50 millioner til opgradering af forretningen med wire stangstål

British Steel meddelte i dag, at de foretager den hidtil største, enkelte investering i et årti med en plan om at investere £ 50 millioner ((56 mio Euro) i deres fremstillingsprocesser, for at opgradere deres forretning med wirestål.

British Steel investerer £ 50 millioner til opgradering af forretningen med wire stangstål
Foto: Fremstilling af wirestål hos British Steel i Scunthorpe

Investeringen medfører væsentlige forbedringer af kvaliteten og udvalget af wire stangstål, der produceres i firmaets hovedkvarter i Scunthorpe, England. Dermed er der mulighed for at vokse på de nuværende markeder og komme ind på nye markeder, både i og udenfor UK.
Det nye værk betyder et større udvalg af størrelser (diameter op til 28 mm), og der kan produceres med tættere tolerancer, og der bliver plads til forbedringer i behandlingen af overflader og mikro struktur egenskaberne.

Investeringen skal ses i sammenhæng med de £ 120 mio, som British Steel allerede har allokeret til kapital projekter i de første to år af sin eksistens, og investeringen kommer otte måneder efter de købte FNSteel, der er et førsteklasses værk til fremstiling af wire stangstål i Holland.

Paul Martin, British Steel Deputy CEO, sagde; ”Dette er en større investering i vor branches fremtid, der underbygger vort engagement i at forsyne vore kunder med højere, tekniske specifikationer på stål, og et forskelligartet, førsteklasses udvalg af produkter.”

”Vi vil ikke blot kunne øge vor evne til at betjene det hjemlige marked, men det vil også sætte os i stand til at blive mere konkurrencedygtige på eksportmarkederne og accelerere British Steels vækst i overensstemmelse med vor strategi for virksomheden.”

Investeringen vil give British Steel en række nye, moderne produktionslinier til wirestål, der er designede og installerede i det nuværende værk af Primetis. Arbejdet er planlagt til at begynde denne sommer, og den nye produktion skal sættes i gang i efteråret 2019. Nye laboratorier er netop blevet åbnet, de sikrer, at værket har testfaciliteter i verdensklasse.

Den eksisterende forretning med wire stangstål, der beskæftiger 300 medarbejdere, fortsætter under installeringen som hidtil.

Poul fortalte: ”Opgraderingen af værket vil sikre, at navnet British Steel forbliver synonymt med kvalitet, innovation og produktudvikling. Vi har en voksende ordretilgang, og denne investering sikrer, at vi kan bygge videre på ordrerne ved at garantere de mindre tolerancer og forbedrede overfladekvaliteter, som kunderne forlanger – især i bilindustrien.”

”Ved at fortsætte med at foretage investeringer som denne, og ved at overtage supplerende virksomheder som FNSteel, sigter vi mod at blive den foretrukne leverandør af stål for flere virksomheder rundt omkring i verden.”

British Steels wirestål indgår i tusindvis af forskellige applikationer, der bl.a. omfatter tråd til dæk, fjedre til madrasser, fortøjninger til olieplatforme og bærekabler til broer. Stålet bruges også til papirclips, bolte og møtrikker, bilfjedre og muselets – det er trådsikringen af champagnepropper.

Richard Sims, British Steel Managing Director Wire Rod, sagde: ”Vort wirestål udfylder en vigtig rolle i folks daglige liv, lige fra bilen eller bussen, de kører til og fra arbejde i, til sengen de sover i om natten. Det er et af de mest forskelligartede produkter, der kan købes, så denne investering giver ikke blot betydelige forbedringer til vore kunder, men også til millionvis af slutbrugere.”

”Dagen i dag er også meget betydningsfuld for vore medarbejdere, hvis faglige kunnen og omhu for kundernes tilfredshed gør os i stand til at investere med tillid til fremtiden. Sammen ser vi frem til at åbne de nye linjer og vokse med de nye markeder, som denne investering gør mulig.”

Nøgle facts om British Steel wirestål:
-British Steel’s Scunthorpe wirestålværk åbnede i 1976
-Værket producerer en million tons wirestål årligt, med diameter fra 5,5 til 17 mm i 0,5 mm spring. Værket kan nu producere wirestål med diameter op til 28 mm.
Applikationerne inkluderer:
-Kold opstukning – til fremstillling af befæstelser og fastgøring (bolte, skruer, pins, nitter, duppeditter og bindetråd). Det kræver wirestål, der kombinerer formbarhed og trækstyrke med vedvarende styrke.
-Stål til spåntagning - Automatstål bruges til at fremstille en masse præcisionskomponenter i bilindustrien og kontorudstyrs sektorerne. Disse kvaliteter er designet til at udvise pålidelighed i high-speed fremstillingsprocesser
-British Steel eksporterer betydelige mængder wirestål, hovedsagelig til Europa
-Virksomheden har store kunder i bilindustrien og industrier med trækning af wire
-Det opgraderede værk kan også producere 1 million tons wirestål pr. år, men med mindre tolerancer og bedre overfladekvalitet
-British Steel overtog FNSteel i Holland med en medarbejderstab på 300 i oktober 2017
-Produkterne fra FNsteel er komplementære til de produkter, der produceres af British Steel
-FNsteel, der har eget anlæg til trækning af wirestål, er en respekteret leverandør til sine kunder i automobilindustrien med hovedkvarterer i Europa og UK
-Applikationer, der omfatter FNSteels produkter, omfatter også lejestål, kæder og støddæmpere

Video: Se vor video om fremstilling at wirestål hos British Steel i Scunthorpeved at klikke her. Videoen er til fri afbenyttelse som link eller til vedhæftelse på en hjemmeside.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP