www.industriogteknik.com
HMS Industrial Networks AB

Hos Scandisign AS virker enhver bus

Scandisign, der er medlem af Norges SafeRoad Gruppe, er en af de førende leverandører af LED baserede trafiksignaler og energieffektive skilte til fleretagers p-huse og lufthavne. Virksomhedens kunder skal ofte bruge skilte, der kan kommunikere på forskellige måder. Ved at integrere Anybus-IC fra HMS Industrial Networks i trafikskiltene har gruppen sikret en kort og hurtig vej til markedet og en fleksibel, velfungerende løsning.

Hos Scandisign AS virker enhver bus
Scandisign fik til opgave at implementere et nyt system, der krævede et 'Lukket vejbane' skilt med Profibus kommunikation til et tunnelprojekt i Oslo. Scandisign AS henvendte sig til den HMS autoriserede distributør, AD Elektronikk of Norway, for at få hjælp til at udvikle en fleksibel, let og omkostningseffektiv løsning. AD Elektronikk valgte at integrere Anybus-IC i skiltene til styring af Profibus kommunikationen. Det gav Scandisign AS skilte en hurtig, sikker, let og fleksibel indgang til det færdige produkt.

Hurtig implementering
Time to market er meget vigtig for Scandisign AS, da virksomheden skal levere effektive produkter, der svarer til kundens behov.
Så da behovet for et skilt med Profibus kommunikation dukkede op måtte Scandisign finde en løsning hurtigt. Det færdige skilt skulle bruges i "Festningstunnelen", der er en underjordisk tunnel i den centrale del af Oslo. Scandisign indledte et samarbejde med AD Elektronikk, som hurtigt udviklede og designede en løsning, der indeholdt Anybus-IC, en regulering, en switch og en mikro kontroller. Disse elementer blev integreret i Scandisigns allerede eksisterende trykte kredsløb.
Printkortet blev derefter sendt til Scandisigns egen producent til den endelige produktion. Der er nu implementeret mere end 500 trykte kredsløb med Anybus-IC i tunnelen.

Fleksibelt skift mellem to kommunikationssystemer
Nogle få måneder senere fik Scandisign en ny forespørgsel fra kunden: Der skulle nu bruges samkøring med Ethernet/Modbus TCP i stedet for Profibus.
Scandisign var helt klar over fleksibiliteten i Anybus løsningen. I løbet af nogle få uger fik de systemet op at stå med den nye kommunikation. AD Elektronikk løste den nye måde at kommunikere på ved at designe endnu et printkort, der blev placeret ovenpå det eksisterende kort – et såkaldt piggy-back.
Anybus-IC'en og Ethernet RJ45 konnektoren blev placeret på carrieren og derefter forbundet med hovedkortet. De foretog også mindre opdateringer af firmwaren, så den kunne håndtere både Profibus og Ethernet.
Det samme hovedkort bliver derfor brugt til begge kommunikationsløsninger.
For at gøre produktet billigere arbejder AD Elektronikk på at re-designe kredsløbskortet så det bliver en bedre løsning med mere fleksibilitet i skiltene.

Industrielle it-funktioner
Anybus-IC familien består af en række enkelt-chip interfaces til industrielle netværk, der er fuldstændigt udskiftelige.
Den er optimeret til feltenheder, hvor lille størrelse og multi netværksforbindelser er vigtige.
Alt er integreret i en enkelt kortløsning, der passer perfekt i en standard DIL32 chip fatning, der blot skal bruge 9 cm2 til monteringen.
Anybus-IC'en indeholder al digital og analog hardware samt den nødvendige software til at kommunikere med det valgte netværk. Løsningen er gennemprøvet og er testet og godkendt til fieldbus/Ethernet brug.
Anybus-IC fås som Profibus-DP slave, DeviceNet adapter, CANopen slave, Profinet slave og en kombineret Ethernet/IP-adapter/Modbus-TCP slave.
Alle Ethernet versionerne af Anybus-IC indeholder industrielle it-funktioner udover realtime-Ethernet protokollen.

Scandisign AS

IT funktionerne omfatter en dynamisk integreret webserver, en FTP server og e-mail klient.
Scandisign AS er medlem af SafeRoad Gruppen, og blev etableret i 1998.
Virksomheden er i dag en af Norges største leverandører af LED baserede færdselstavler og lyssignaler til fleretagers p-huse og lufthavne.
Alle produkter bliver udviklet internt i firmaet og produceres derefter eksternt af samarbejdspartnere. Firmaets patenterede teknologi giver bedre funktioner til kunderne: Vedvarende belysning af store formater (bredde op til 2,4 m), lavt energiforbrug og lille pladetykkelse.

SafeRoad Gruppen
SafeRoad Gruppen er en af de førende leverandører af produkter og løsninger til trafiksikkerhed.
Gruppen har 1.500 medarbejdere i ti lande – virksomheder, som omfatter mange løsninger: Vejskilte, tekniske produkter, vejafmærkning, vejbelysning, autoværn samt klippe- og tunnel sikring.
SafeRoad er og leverandør af maritime systemer, balkoner samt gadeinventar.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP