www.industriogteknik.com
REDEX

MEROBEL konfigurerer de mest innoverende etiketfremstillingsmaskine på markedet for tiden

ETI Converting Equipment er en virksomhed som har specialiseret sig indenfor maskiner til fremstilling af selvklkæbende etiketudstyr og printpressere. Fornylig har ETI Converting Equipment udviklet en revolutionerende process for påførelsen af den behandling af oprindelsesmaterialet som forøger adhæsivitetskapaciteten af blækket, limen eller hvilken som helst belægning. Resultatet: Printeren kan nu købe en meget billigere ubehandlet film og indhente væsentlige besparelser indefor etiketfremstillingen. I denne højteknologiske process tilbyder ANDANTEX USA løsninger som er markedsført af MEROBEL (REDEX ANDANTEX gruppen), verdensførende inden for banespændingskontrol.

MEROBEL konfigurerer de mest innoverende etiketfremstillingsmaskine på markedet for tiden
François Bayzelon, formand og administrerende direktør ved ETI forklarer: ”Vores teknologi tilbyder printere muligheden fuldstændig selv at kunne producere selvadhæsive etiketter samtidig med at kunne lave en besparelse på mellem 30 og 70% på råmaterialets kostpris”. Besparelserne er høje, investeringens tilbagebetaling er mindre end et år og udfaldet er en selvskreven success. Det første COHESIO system blev præsenteret ved LabelExpo i 2000. Siden da er mere end 70 linjer solgt med en øgning hvert år og alene ca. 20 stykker i 2008.

Den seneste ETI underlags-forbehandlingssystem hedder ETI Corona Plasma Optimum, eller i daglig omtale ETI-CPO. Denne behandling er påført i et lukket kabinet under et kontrolleret miljø af inert gas. Det sender en koronaudladning til filmens overflade (PP, BOPP eller PET) hvilket giver en forøget overfladespænding og dette medfører en udemærket fugteevne og superb binding for lim, blæk eller anden belægning. ETI-CPO systemet kan anvendes med COHESIO eller upline ved rotationspressen hvor fronten printes inden limbelægningen kommer på.

Denne førende teknologi kræver perfekt banespændingskontrol. ”Banespændingskonrol er nødvendigt uanset hvilken sektor der anvendes inden for konverteringsområdet. Det er endda mere kritisk for os da filmen er meget tynd 15 til 20 μm). Vi bruger hastigheder op til 120 m/minut. Båndet strækker sig måske 40 mm. Uden rigtig god trækkontrol kan registeret ikke kontrolleres perfekt og så er det umuligt at kunne implementere vores system. Det valgte system bliver et strategisk valg. Vi har analyseret alle forslag som forefindes på markedet og har valgt ANDANTEX, simpelthen fordi det er det bedste. Teknisk assistance udgjorde også en betydningsfuld rolle. MEROBEL er monteret på all vores udstyr, om det er COHESIO eller METRONOME. ANDANTEX USA har også haft den forudseenhed at tro på dets potential siden firmaets grudlæggelse.”
MEROBEL båndtrækskontrolsystemet består hovedsaglig af 2 komplementære komponenter: EMP bremserne og de digitale controllers DGT300.
EMP bremserne påfører et kontrolleret moment til båndakslen for at vedholde et konstant træk under på- eller afviklingen.
EMP teknologien er ekstrem pålidelig (meget lang vedligeholdelsesfri service cyklus) og ofte simpelt at integrere end friktionssystemer og også meget mere økonomisk og nemmere for brugere at kontrollere end motor & drift (controler) baserede systemer. ”Den mest bemærkelsesværdige forskel er også dets pålidelighed”, forklarer François Bayzelon. Denne pålidelighed kommer sig af mange teknologiske forbedringer; innovativ overfladebehandling særligt for at begraendse slid, de sælige slags stål valgt som indebærer optimerede magnetiske egenskaber, kuglelejre som er optimeret til at kunne modstå høje temperaturer. Derudover tillader MEROBEL's viden indenfor denne teknoloigi de ansvarlige design teams præcis at simulere maskinernes arbejdsforhold og at selektere det koelingssystem som er det bedst tilfredsstillende for disse kompleksse anvendelser (køleribber, aksial ventilation, radial ventilation, eller vandkoelingssystemer). De residuale drejningsmomenter er blevet reduceret meget kraftigt og det magnetiske kredslöb er blevet optimeret for vaesentligt at forbedre det linaere driftsområde. EMP bremserne og koblingerne er rene. Designet sikrer en fuldstændlig tætning udaftil, hvilket derfor tillader teknologien til brug i miljøer hvor støv emission er forbudt (eksempelvis foedevarer eller farmaceutisk industri).
DGT 300 digital controllers er blevet fremstillet til konverterings- og etiket områsdet. De regulerer banespænding uanset betingelserne: Produktelasticitæt, spoleinterti, cyklisk drift, store variationer for diameteren, etc. Deres udvidede kapaciteter med flere fromål sikrer kontrollen i åbne såvel som lukkede sloejfereguleringsanvendelse, hvilke i dette tilfaelde er for ETI som ANDANTEX USA også leverer vejeceller for. MEROBEL løsningerne er indbygget i alt det udstyr som er produceret af ETI, såsom viklings- og afviklingsstationer og træk mellemstationer. Brugen af meget brugervenlig Windows PC interface eller frontpanel tastatur, tillader at DGT300 definitionen af alle anvendelsesparametrer som er nødvendige for at starte et banespænding kontrolsystem: porportional nødstop, langsom opstart, frihjuls- og blokeringsmodus, konicitetskoefficiens og non-stop baneudskiftning i drift. Flere regulationsmodi og optimeringsfunktioner er også mulige såsom variabel PID koefficiens, åbne og lukkede sloejfer, inerti kompensation, og også en speciel algoritme for brug med motorer, der hvor de kan anvendes. Denne familie af digitale regulatorer, kompatible med alle sædvanlige sensorteknologier – om det er ultralyd sensorer eller alle typer af positionerings- og kraftfølere – præsenterer fordelene af inkluderingen af meget simple kalibreringsmodi da det er komplet digitalt.
”Vi opnår en nøjagtighed på 0.1 mm. Fordelen ved MEROBEL løsningen i forhold til elektronisk halvledersystem er at vi har bedre kontrol over processen”, konkluderer Herr Bayzelon.
ETI er en kanadisk virksomhed. Deres omsætning er verden over: 25% ii Nordamkerika, 25% i Europa og 50% i resten af verdenen. ETI findes i 25 lande og driver 2 produktionssteder med 50 ansatte på hvert sted, et i Boucherville i Quebec, og et i Shanghai i Kina.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP