www.industriogteknik.com
Steute

Til temperaturer ned til – 600 C

Ekplosionsikrede, robuste og modstandsdygtige overfor kulde: Ny serie af Ex position koblingsudstyr

Til temperaturer ned til – 600 C
Der er ikke mindre end fire faktorer i Offshore industrien, der medfører ekstreme krav til koblingsudstyr. Der er risiko for eksplosioner, koblingsudstyret er udsat for en høj grad af mekanisk slid, miljøet er korroderende, og det kan være meget koldt.

steute afdelingen ”Extreme” har udviklet koblingsudstyret i deres Ex 97 serie til kravene på netop dette område – og de vil præsentere det på SPS IPC Drives.

Dette koblingsudstyr, der er dimensioneret efter DIN EN 50047, er blevet afprøvet og godkendt i henhold til ATEX og IECEx til brug i gas Ex zonerne 1 og 2, samt til støv Ex zonerne 21 og 22. De kan anvendes i temperaturer ned til så lavt som – 600 C, hvilket er meget krævende for konstruktionen af huse og kasser, samt forsegling. For eksempel skal det garanteres, at koblingsudstyrets høje beskyttelsesgrad (IP 66) opretholdes i disse minusgrader til enhver tid, selv efter en test med slag og stød på 7 Joule.

På grund af dette er det faste hus fremstillet af glasfiberforstærket plastic af høj kvalitet. Forseglingen af husets dæksel er fuldstændigt vulkaniseret, mens forseglingen af kontaktdelene udgør et redundant forseglings system, der omfatter en ekstern forseglings muffe, der kan modstå lave temperaturer, og en intern Teflon forseglingsring.

Forseglingsmaterialerne er blevet godkendt af fabrikanterne til temperaturer ned til – 950 C, og smøremidlerne ned til – 750 C. Der er derfor tilstrækkelig ”tolerance” til den steute-godkendte temperatur på – 600 C. Det giver brugerne sikkerhed for, at det nye koblingsudstyr vil arbejde pålideligt, selv i de betingelser, man finder i virkelig ekstreme omgivelser.

Da der er et omfattende udvalg af aktuatorer (stempler, ruller, rullearme, parallelle arme, drejearme, justerbare drejearme, trykknapper etc.), og i kompakte størrelser, er Ex norm koblingsudstyret meget alsidigt og nemt at integrere i et eksisterende system. De kan leveres med langsom eller hurtig funktion og – som en ekstra bonus – er jordforbindelse og potentiel udligning overflødig på grund af den sikkerhedsisolerede plastic.

Egenskaberne i Ex 97 serien gør det til et glimrende eksempel på det ”Extreme” koblingsudstyr, der er udviklet af steute. Det er ikke kun anvendeligt til applikationer i den kemiske industri og til energi teknologi, men også til f.eks. overvågning af stillingen af flaps og ventiler i olie- og gas industrien (offshore og landbaseret), samt til skibe, der sejler gennem arktiske områder.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP