www.industriogteknik.com
Steute

steute Meditec på Medica 2016

Bruger interfaces til den integrerede operationsstue

steute Meditec på Medica 2016
I den moderne operationsstue bliver kirurgerne stillet overfor opgaven med at betjene et stigende antal lægelige apparater ved hjælp af fodkontroller. Det kræver koncentration, især hvis funktionerne er forskellige for hvert apparat. Tilmed vil det næppe være muligt at placere alle de forskellige fodkontroller i ergonomisk rigtige og komfortable positioner.

I den nærmeste fremtid vil det være muligt at betjene adskillige lægelige apparater ved hjælp af et enkelt bruger interface. På Medica 2016 vil steute afdelingen Meditec vise implementeringer af dette koncept i praksis: På en touchscreen kan kirurgen vælge funktionen af det ønskede apparat, som han så kan betjene ved at bruge en fodkontrol fra steute Meditecs standard udvalg. (Fig. 1). Derefter kan de så, efter ønske, skifte fra f.eks røntgen til ultralyd, eller fra navigering til bordhøjde – en intuitiv brug af touchscreen'en er nok og den centrale fodkontrol vil derefter indstille sig på de nødvendige funktioner. Kirurgen kan hele tiden se de øjeblikkelige funktioner af pedalerne på skærmen.

Kontrolsystemerne i operationsstuen bliver på denne måde ”interoperable”. Dette kan kun ske ved hjælp af almindelige kommunikations standarder, der lige nu bliver sat op i samarbejde med steute Meditec. Meget komplekse sekvenser, eksempelvis til kirurgiske mikroskoper, kan også kontrolleres på denne måde – med det resultat, at kirurgerne kan koncentrere sig fuldt ud om den aktuelle operationsopgave, fordi de ikke til stadighed skal omstille sig til forskellige bruger interfaces.

Fra steute Meditecs standpunkt er samspillet mellem de lægelige apparater en nøgle trend for lægeligt udstyr, og den vil være etableret som standard indenfor de nærmeste få år. Udover integreringen af enheder på operationsstuen via centrale bruger interfaces, vil integration på IT niveau også spille en vigtig rolle – d.v.s. inklusion af enheder i hospitalets grundliggende netværk af informationssystemer.

Steute Meditec spiller en aktiv rolle i denne udvikling, også i bestyrelsen i OR.NET e.V., der er et samarbejde, der nøje følger forskningen i OR,NET pilotprojektet. Adskillige, berømte producenter af lægelige apparater bruger allerede steute bruger interfaces i tilsvarende projekter og demo anlæg til indbyrdes kompatibilitet i operationsstuerne.

steute Meditec på Medica: Hal 11, stand J39

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP