www.industriogteknik.com
EPLAN

Næste skridt: ’Termisk Design Integration’

På 2015 SPS IPC Drives præsenterer Eplan, Phoenix Contact og Rittal ’Termisk Design Integration’ - nye muligheder for standardiseret design af energieffektive kontrolskabe med klimakontrolsystemer. Den integrerede virtuelle konstruktionsproces betyder, at virksomheder kan undgå designfejl med klimakontrolsystemerne og undgå unødvendige downtime og serviceopkald og derved reducere omkostningerne, alt imens de øger proceskvaliteten.

Næste skridt: ´Termisk Design Integration´
Fig. 1: Eksempel på distributionen af varmetab i et kontrolskab. Til venstre: Normal visning af skabet. Til højre: Visning af varmetabsdistributionen. En komponents farve svarer til dens varmebelastning - de røde komponenter er dem, der først og fremmest skal køles ned.

På 2015 SPS IPC Drives præsenterer samarbejdspartnerne Eplan, Phoenix Contact og Rittal Termisk Design Integration, som er et integreret koncept, der består af digitale produktdata, software-baseret projektplanlægning og nyudviklede klimakontrolløsninger. Det lover brugere, der designer styreskabe, kraftige og vedvarende forbedringer inden for design, køling og problemløs drift af styreskabe. Konstruktørerne kan verificere deres montagelayout med havd angår om klimakontrol og interaktivt forberede den bedst mulige klimakontrolløsning.

Fremadrettet vil virtuel 3D layoutplanlægning i Eplan Pro Panel blive udvidet med særlige målrettede funktioner. Målet er at fortælle konstruktøerne af styreskabe om funktionalitet, begrænsninger i ydeevne og muligheder for integration af individuelle variationer af klimakontrolsystemer, så de kan udvikle den mest effektive klimakontrolløsning så intuitivt og simpelt som muligt.

Undgå ´hot spots´

Konstruktørerne har behov for et overblik over, hvor de komponenter, der har brug for køling er inde i styreskabet for at kunne placere klimakontrolkomponenterne bedst muligt. Det er vigtigt at undgå de såkaldte ´hot spots´ fra begyndelsen. Eplan Pro Panel vil i efteråret 2016 få den ny funktion, hvor komponenter er farvet forskelligt alt efter varmebelastning, som er beregnet ud på basis af maksimalt varmetab i forhold til den installerede komponents størrelse. Konstrutørerne modtager også information om distributionen af varmebelastningen i hele styreskabet. Hvis der er en ubalance i distributionen, kan det til enhver tid rettes op med målrettede ændringer i monteringslayoutet. Al den nødvendige information er gjort tilgængelig som enhedsdata gennem Eplan Data Portal.
Phoenix Contact er den første producent, der leverer relevant enhedsdata til at integrere sine komponenter i Eplan Data Portal - inklusiv værdier som maksimalt varmetab, mindste pladskrav og flow-retninger, hvis enheden har sin egen ventilation.

Optimal klimakontrol og målrettet køling

For ideel og problemfri luftcirkulation i styreskabet skal konstruktørerne bruge visuel hjælp til at sammenholde komponenternes placering med klimakontrolsystemets afgørende faktorer. Plads, der bør forblive fri for at tillade luftcirkulation, og områderne med ideelle klimaforhold er vist grafisk, når man anvender Rittals klimakontrolløsninger. Plads, der er blokeret og reserveret til luftcirkulation, kan ikke anvendes til at placere komponenter på, fordi klimakontrollens komponenter ellers vil blive markant hæmmede i forhold til at levere den nødvendige mængde kold luft.


Visualisering af luftflow og varmetab


Det optimalt klimakontrollerede område beskriver området, som en klimakontrolenhed kan køle driftsikkert på grund af dens gennemstrømningskapacitet. Eplan Pro Panel viser de tilsvarende enhedsparametre - for eksempel den maksimale kastelængde for kølingsluften eller vinklen på luft, der strømmer ind i enheden og/eller ud af enheden. Det tager også højde for, at flowhastighed aftager over distancen fra enheden og at enhedens fremdriftsafstand dermed er begrænset.

Kun gennem en luftskærm kan et turbulent flow blive undgås, så kølingsluften kommer ind i skabet parallelt med døren. Det komponentspecifikke tilbehør, der er nødvendigt, bliver beregnet som notifikation om det optimale klimakontrolområde. I fremtiden vil alle de nødvendige data og informationer blive inkluderet som en del af produktdata for de respektive Rittal klimakontrolkomponenter og gjort tilgængelige gennem Eplan Data Portal. Brugen af Eplan Pro Panel tillader en præcis verifikation af forskellige testkørsel.

Næste skridt: ’Termisk Design Integration’

Fig. 2: Til venstre: Til dørkonstruktion når det optimalt klimakontrollerede område ikke skabsvæggen. Midten: Til montage på sidevæg bliver alle komponenterne placeret i det optimalt kølede område. Til højre: Blokerede områder er fri for forhindringer.


Phoenix Contact

Phoenix Contact er globalt ledende inden for komponenter, systemer og løsninger til elektrisk konstruktion, elektronik og automation. Det familieejede firma har mere end 14.000 ansatte verden over og opnåede et resultat på 1,77 mia. euro i 2014. Phoenix Contact Group består af ti virksomheder og mere end 50 salgskontorer globalt såvel som 30 aganturer internationelt. Virksomhedens produktvifte inkluderer komponenter og systemløsninger til energileverandører - herunder vind- og solenergi - maskinkonstruktion og konstruktion af kontrolskabe.


Rittal

Rittal, der har hovedkvarter i Herborn i Tyskland, er verdens førende systemleverandør til producenter af afskærmning, energidistribution, klimakontrolsystemer, it-infrastruktur og software og services. Rittal systemløsninger findes i næsten alle industrier, hovedsageligt i bilindustrien, energiproduktion, i maskin- og fabrikskonstruktion og også i it- og kontrolbranchen. Med omkring 10.000 ansatte og 58 underafdelinger er Rittal til stede i hele verden.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP