www.industriogteknik.com
Steute

steute Meditec på messen Medica

"Interoperationalitet" er en teknologitrend lige nu: to stykker medicinsk udstyr, en brugerflade

steute Meditec på messen Medica
Produktfoto: ”MFS Microscope MED”

På årets Medica-messe vil steutes forretningsdivision Meditec demonstrere, hvordan medicinsk udstyr og brugerflader i (den nærmeste) fremtid vil blive forbundet i OR. Som et praktisk eksempel kan medicinsk udstyr som en ultralydsskærer og et operationsmikroskop aktiveres med en enkelt fodpedal.

Det betyder, at kontrolsystemer i operationsstuen vil blive ’interoperationelle’. Forudsætningen herfor er en fælles kommunikationsstandard, der lige nu er ved at blive udviklet af 69 virksomheder og forskningsinstitutioner i netværket OR.NET. Som en associeret OR.NET-partner er steute Meditec involveret i udviklingen af interfaceprofiler til netværkskompatibelt medicinsk udstyr.

I det praktiske eksempel, som steute demonstrerer i sin stand på messen, fungerer det medicinske udstyr og brugersnitfladen fuldt ud allerede, så besøgende kan opleve fordelene ved interoperationalitet live.

Den interoperationelle brugersnitflade er baseret på en fodpedal til operationsmikroskoper (se billede). Udover vigtige zoom- og fokusfunktioner er den udstyret med joystick til finere positionering af mikroskopet sammen med seks yderligere kontrolelementer, hvilket giver brugeren kontrol over i alt fjorten mikroskopfunktioner. Via en touchscreen kan det samme system ændres til at kontrollere ultralydskniven. Resultatet er, at kontrolkompleksiteten reduceres væsentligt, og kirurgen, der skiftevis anvender skalpellen og mikroskopet, ikke behøver at tilpasse to forskellige interfaces hele tiden.

steute Meditec på Medica: Hal 11, stand J 39

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP