www.industriogteknik.com
Alfa Laval News

Alfa Laval tager næste skridt mod den intelligente pumpe

Alfa Laval lancerer ny software til tilstandsovervågning med indbygget analyse. Ved hjælp af kunstig intelligens hjælper den nye Alfa Laval Analytics til online tilstandskontrol hygiejneindustrierne med at undgå uplanlagt nedetid, forlænge levetiden for værdifulde aktiver og nå deres bæredygtighedsmål.

Alfa Laval tager næste skridt mod den intelligente pumpe

"Det er et stort skridt for hygiejneindustrierne. Vores nye Alfa Laval Analytics-løsning registrerer potentielle maskinfejl, før de opstår, og bidrager til diagnosen af den grundlæggende årsag. I tæt dialog med vores kunder har vi udviklet en brugervenlig og pålidelig løsning, der giver ro i sindet og holder udstyret i topform hele tiden", siger Torsten Pedersen, leder af Connectivity and Monitoring hos Alfa Laval Fluid Handling.

Alfa Laval Analytics er en værdiskabende funktion, der kan tilføjes til alle nye og eksisterende pumpeinstallationer fra Alfa Laval. Løsningen omfatter ét års abonnement, herunder online-installation, uddannelse i brugen af dashboardet og løbende support.

Altid ved din side 24/7
Alfa Laval Analytics indsamler og analyserer vibrationsdata fra pumper døgnet rundt. Filosofien bag udviklingen af den AI-baserede løsning har været at skabe ro i sindet for anlægsoperatører og ledelsen. Analytics giver et klart og intuitivt overblik over udstyrets sundhedstilstand via et simpelt dashboard. Grøn for ok, gul for opmærksomhed, orange for advarsel og rød for øjeblikkelig handling.

"Uanset hvor de er, og uanset tidspunktet, kan operatører og ledere tjekke anlægsstatus i deres lomme. Det kræver blot, at de kaster et blik på appens dashboard for at tjekke pumpernes sundhedsstatus og om nødvendigt træffer foranstaltninger for at undgå dyr nedetid", siger Torsten Pedersen.

Han forklarer, at Analytics ikke kun registrerer fejl, men også identificerer de sandsynlige årsager til problemet, som f.eks. kan være relateret til forkert justering af pumpeinstallationen, potentielle procesforbedringer eller mekaniske fejl.

"Diagnosemulighederne i Analytics-værktøjet gør det meget nemmere for operatører og teknikere at finde problemet hurtigt og løse det, før der sker skade. Når man kører Analytics, kan vi endda forlænge garantien på udstyret, hvis pumperne overvåges løbende, og hvis anbefalingerne om inspektion og reparation følges", siger Torsten Pedersen.


Alfa Laval tager næste skridt mod den intelligente pumpe

Giver mulighed for prædiktiv vedligeholdelse
Med sin evne til at forudsige fejl og identificere dele, der skal repareres eller udskiftes, baner Analytics vejen for implementering af strategier med prædiktiv vedligeholdelse, der eliminerer ekstra omkostninger og forhindrer uplanlagt nedetid.

Samtidig fremmer Analytics bæredygtigheden ved at gøre anlæggene i stand til at opnå mere med færre ressourcer. Ved altid at holde aktiverne fejlfrit kørende forbedrer Analytics energieffektiviteten og bidrager til at reducere CO2-emissionerne.

Alfa Laval Analytics er en cybersikker løsning. Alle data overføres via mobilnetværket og kræver ingen forbindelse til anlæggets internet.

Analytics er en del af Alfa Lavals Connected Services-program. Der tilføjes løbende nye tjenester for at udnytte potentialet i Industry 4.0-teknologierne.

Den tekniske opsætning af Alfa Laval Analytics

  • Analytics aktiveres af CM Connect Gateway og leveres med et 12 måneders abonnement.
  • Installation og idriftsættelse er enkel og foregår ved hjælp af en app, der guider brugeren i letforståelige trin.
  • Abonnementet giver adgang til dashboardet og leverer meddelelser med anbefalede handlinger og support fra Alfa Laval.

Besøg www.alfalaval.com/analytics for at få mere at vide

www.alfalaval.com

 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP