www.industriogteknik.com
Siemens News

Siemens Mobility færdiggør nyt digitalt signalsystem til S-banen

Hele S-togsnettet på 170 km og alle S-toge har fået et nyt digitalt signalsystem, der kommunikerer i ét samlet system, som Siemens Mobility har leveret. Med det nye system ved den centrale trafikstyring helt nøjagtigt, hvor toget befinder sig og kan kontrollere hastigheden. Det giver mulighed for at optimere afviklingen af togtrafikken og udnytte hele S-banens kapacitet endnu bedre.

Siemens Mobility færdiggør nyt digitalt signalsystem til S-banen

Foto: DSB/Jasper Carlberg

  • Siemens Mobility har afsluttet leveringen af digitalt signalsystem til S-togs banen
  • Det vil bidrage til færre forsinkelser og aflysninger for de 350.000 daglige passagerer

”Med det nye signalsystem kan passagerer på S-banen se frem til en mere stabil togdrift. Det er en omfattende opgradering, som vil være til gavn for passagererne i form af færre signalfejl og bedre afvikling af trafikken. Dermed vil S-toget i fremtiden være en endnu mere attraktiv transportform, og det er et vigtigt skridt i indsatsen for grøn omstilling og mindre trængsel i hovedstadsområdet,” siger Janus Steen Møller, direktør for Signalsystemer i Banedanmark.

Det nye signalsystem Communication Based Train Control (CBTC) er den nyeste generation af signalsystemer til bybaner, og der er allerede tilsvarende systemer i drift flere steder i verden herunder New York, Paris, London og Madrid.

”Vi er utrolig stolte over at kunne aflevere et fuldt implementeret digitalt signalsystem, som for hele Siemens har været et fyrtårnsprojekt med den største udrulning af et CBTC-system nogensinde,” siger Steen Nørby Nielsen, adm. dir hos Siemens Mobility, og fortsætter:

Jeg vil gerne rose både Banedanmark og DSB for samarbejdet, som har været teambaseret og sikret en god proces gennem hele projektet. Vi ser desuden frem til at fortsætte det gode samarbejde med DSB og Banedanmark i forbindelse med den 25-årig serviceaftale, som vi har indgået og med den påtænkte udbygning af S-banen til Roskilde og Helsingør samt ønsket om at gøre S-banen førerløs.
Steen Nørby Nielsen, adm. dir hos Siemens Mobility

Siemens Mobility leverer lokomotiver, togsæt, jernbaneautomatisering og -elektrificering, nøglefærdige systemer og relateret service. I Danmark har man blandt andet leveret de elektriske Vectron lokomotiver til DSB, elektrificering af fjernbanen, Hovedstadens Letbane i konsortium med Aarsleff Rail og Danmarks første batteritogsæt til Midtjyske Jernbaner.

www.siemens.com

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP