www.industriogteknik.com
Steute

Ventil- og klapovervågning

Trinomskifter med analog output til ekstremt miljø

Ventil- og klapovervågning
Produktfoto : HS 98

Åben eller lukket? Trinomskiftere overvåger ventiler og klappers position, ligesom de bekræfter tilstedeværelsen af værktøj eller arbejdsredskaber. Disse universelle omskiftere kan også anvendes i ekstreme omgivelser.

steute har udviklet en ny omskiftervariant til brug i ekstreme miljøer, som ikke virker med den almindelige ’on/off’-teknologi men ved at transmittere et analogt signal, der svarer til den nøjagtige position af aktuatoren eller stemplet. Positionen bliver registreret af en integreret Hall-sensor, som alt efter variant laver et output-signal i en af de tre standarder: 0 … 20 mA, 4 … 20 mA eller 0 … 10 V.

Den ny enhed hører til den afprøvede og testede Extreme trinomskifter-serie, som blandt andet har et salltvandssikret metalhus, høje beskyttelsesklasser og standarddimensioner i henhold til DIN EN 50041. De forskellige aktuatorer kan svinge med 4 x 90°, hvilket tillader en alsidig integration af den analoge omskifter inden for den omgivende konstruktion.

En af de første applikationer til HS 98 er positionsovervågning af ventiler og klapper i fragt- og cruiseskibe. En skibsudruster ledte efter en alsidig omskifter, som ikke kun kunne overvåge åben- og lukkepositionerne af ventiler og ventilationsklapper i et ekstremt miljø, men som også kunne vise den præcise position for disse ventiler og klapper. Disse udfordringer er nu blevet mødt af vores ny analoge trinomskifter, som også passer til mange andre anvendelsesområder som for eksempel maskinbyggeri. En Ex-variant, som lige nu er under udvikling, vil åbne for yderligere muligheder.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP