www.industriogteknik.com
Parker News

Parkers nye GVM310 PMAC-motor er en kraftig motor og generator med meget høj ydeevne til vej- og terrængående erhvervskøretøjer (både el og hybrid)

Global Vehicle Motor er en løsning med kraftig effekttæthed, der kræver minimal vedligeholdelse og er i overensstemmelse med den nyeste lovgivning.

Parkers nye GVM310 PMAC-motor er en kraftig motor og generator med meget høj ydeevne til vej- og terrængående erhvervskøretøjer (både el og hybrid)
Parkers kraftige GVM310 motor med permanent magnet, som er designet til at give max. trækkraft samt til drift af elektrohydrauliske pumper, er den bedste løsning til høj effekt systemer, der overholder kravene til køretøjers driftseffektivitet.

Parker Hannifin, der er verdens førende leverandør af "Motion & Control"-teknologier, har lanceret den seneste udgave af GVM-motorer (Global Vehicle Motor), som er kraftige PMAC-motorer (permanent magnetmotor med vekselstrøm). GVM310 har en byggestørrelse på 310 mm og tilbyder trækkraft-løsning(er) til både vej- og terrængående køretøjer (både elbiler (EV'er) og hybridbiler (HEV'er)). Det kan være til både lastvogne, busser, køretøjer til let konstruktion og materialer samt minekøretøjer.

Når GVM-serien bruges sammen med Parkers hydraulikpumper, kan den også hjælpe kunderne med løsninger til elektrohydrauliske pumper (EHP), så systemer, der tidligere udelukkende var hydrauliske, kan gøres elektriske.

GVM310 giver en lang række fordele, blandt andet bedre effektivitet og et lavere energiforbrug, hvilket sikrer overholdelse af de nye og strenge lovkrav i forbindelse med energi. GVM-serien nedbringer CO2-udslip og er ekstremt lydløs og yderst pålidelig, hvilket betyder mindre vedligeholdelse og færre driftsafbrydelser for operatører. Den maksimale ydelse spænder helt fra 147 kW til 409 kW. Alle motorer tilfører meget høj energitæthed og dermed kan de overordnede løsningers størrelse og vægt nedbringes, hvilket igen giver kunderne flere og bedre muligheder for at designe deres egne løsninger.

GVM310 fungerer ikke blot som en kraftig motor, men kan også bruges som en generator, der giver effektiv batteristyring, længere arbejdscyklusser og energibesparelser på op til 30 % i forhold til induktionsteknologier. Muligheden for enten lavfluxversioner til høj- hastigheds applikationer eller højfluxversioner til lav hastighed giver stor fleksibilitet.

GVM-serien har en lang række tekniske egenskaber, der alle forbedrer ydeevnen og pålideligheden. Dette omfatter bl.a. et nyt og tyndere lamineringsdesign, der reducerer tab, et patenteret nedkølingssystem og et rent og oliefrit design.

Byggestørrelsen på 310 mm for GVM310 passer til, og udbygger mulighederne for de eksisterende enheder med stakkelængder på 142 mm og 210 mm.

Du kan få flere oplysninger om Parkers GVM-serie på: https://ph.parker.com/gb/en/gvm-global-vehicle-motors-for-mobile-applications

www.parker.com

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 15.000 læsere af IMP