www.industriogteknik.com
EPLAN

Eplan Platform version 2.3 er på gaden

Den ny version fokuserer på standardisering og automatisering, og åbner op for nye muligheder i forhold til standardkompatibelt design og håndtering af sikkerhedsværdier. Simpel makro-redigering og udvidede søgefunktioner i systemindstillinger effektiviserer anvendelsen for brugeren. En anden praktisk fordel ved denne version er, at udfasede enheder og de tilhørende testkørsler administreres centralt for at skabe gennemsigtighed og sikkerhed til de eksisterende projekter.

Eplan Platform version 2.3 er på gaden
(Caption) EPLAN 2.3 makroer: Standardiseret og fleksibel konfiguration baseret på delkredsløb og tabelbaseret makroredigering

Monheim, 14. august 2013 – Den seneste version af Eplan Platform, 2.3, har været på markedet siden midten af august og er karakteriseret ved en høj grad af standardisering og automatik.
Den ny version understøtter standardkompatible styreprogrammer, der er baseret på EN 81346 og sikkerhedsværdier, der fokuserer på VDMA 66413 exchange-format. 
Desuden er en central administration af udfasede enheder og en ny søgefunktion til systemindstillinger nye funktioner i CAE softwaren, hvilket gør det muligt at konfigurere og arbejde på tværs el og fluid. For eksempel indeholder version 2.3 mange muligheder for at håndtere makroer/delkredsløb og deres variationer.
Det nye er, at makroerne kan redigeres og opdateres på tværs af hele projektet ved hjælp af en overskuelig tabelredigering. Det betyder, at man kan lave store ændringer i projektet med få museklik. Og at potentielle fejl reduceres på grund af central datalagring.

Sikker i henhold til standarderne EN 81346 and VDMA 66413
At definere mekatroniske løsninger og deres tilhørende betegnelser i dokumentationen er hverdagsopgave for designere. Især standarden EN 81346 "Industrial Systems, Plants and Equipment and Industrial
Products - Structuring Principles and Reference designations" bliver anvendt international, og med Eplan Platform 2.3 kan brugeren nemt implementere projektstrukturer og -betegnelser i overensstemmelse med standarden på en brugervenlig måde.
For at undgå problemer med maskindirektivet 2006/42/EU i forhold til sikkerhedsfunktioner understøtter Eplan et standardiseret dataudvekslingsformat til de relevante sikkerhedsrelaterede værdier for automationskomponenter i overensstemmelse med VDMA 66413. 
De relevante sikkerhedsdata fra underleverandører kan overføres til Eplans management system til dele via et standardiseret interface.
Værdierne gemmes direkte sammen med komponenterne, så konstruktørerne har direkte adgang til dem. På den måde sparer brugeren tid på at lægge sikkerhedsværdier sammen, og brugeren er altid sikker på, at tingene er korrekte.

Central administration af udfasede enheder
Udfasede enheder bliver generelt skiftet ud med nyere modeller, men bliver stadig brugt i eksisterende projekter og må administreres åbent. I version 2.3 bliver den centrale administrationen af udfasede enheder nemmere, fordi Eplan Platformen tillader en markering af enhederne i artikelstyringen. 
Platformen indeholder også nye check runs, der giver brugeren endnu mere sikkerhed i konstruktionsfasen. Når først informationerne er lagret centralt i artikelstyringen, er de tilgængelige for alle, der arbejder med projektet.
Det betyder, at CAE softwaren skaber mere gennemsigtighed i konstuktionsfasen og gør det nemt at håndtere eksisterende projekter.
Og nu, hvor vi er ved emnet ´håndtering´: Eplan softwaren byder på mange muligheder for at justeres efter den måde, den enkelte bruger arbejder.

Nemmere søgefunktion, hurtigere resultater
Den ny Version 2.3 indeholder også en high-performance søgefunktion, som gør det nemmere at finde og justere systemindstillinger ved hjælp af søgeord. Brugeren kan selv definere, om og hvilke informationer, der desuden skal vises i trævisningen i Eplans projektdatanavigatorer. Visningsmulighederne i displayet er blevet harmoniserede og udvidede og gjort justerbare for at gøre dette muligt. 
Det gør det nemmere for brugere at navigere og giver mere fleksibilitet i forhold til individuel konfiguration. Samtidigt bliver der vist et hurtigt overblik over vigtige informationer, der gør designprocessen mere produktiv.
 
Kunder med en software servicekontrakt kan downloade den ny version direkte fra Eplans hjemmeside: http://www.eplan.dk/support/download-eplan-platform/

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP