www.industriogteknik.com
EPLAN

EPLAN FieldSys : Optimeret kabelplanlægning fra controller til field-niveau

Med EPLAN FieldSys kan kabelføringsveje konfigureres nøjagtigt i målestok. Dette omfattende planlægningsværktøj inkluderer routing, database-assisteret styring af kabelføring og automatisk dataanalyse, så processerne fremskyndes, montage og servicering forenkles, og der sikres en yderst effektiv systemplanlægning.

EPLAN FieldSys : Optimeret kabelplanlægning fra controller til field-niveau
2D-layout af et produktionsområde med ledningsnetværk
og rapporter om field-kabelføring.

EPLAN FieldSys er et field-kablings-, add-on-modul, som vil kunne fås sammen med den nye EPLAN-platform 2.2 fra og med oktober 2012. FieldSys er baseret på et 2D-maskine-/anlægslayout, som kan indlæses i EPLAN i f.eks. DWG- eller DXF-format. Inden for EPLAN-platformen kan den systemkonfigurerende tilføje et to-skala-netværk af ruter på dette layout og få vist de mulige kabelføringsveje. Dette indebærer, at forbindelser mellem controller og field-komponenter kan planlægges effektivt og dokumenteres permanent. Det næste trin indebærer placering af automationskomponenterne og de field-enheder der er optegnet i ledningsføringsdiagrammerne på layoutet.

Omfattende rapporter medfølger
På grundlag af forbindelserne mellem enhederne, som er defineret i det elektriske ledningsføringsdiagram, router EPLAN alle kabelforbindelser inden for det defineredet netværk. Individuelle regler for føring bidrager til optimale kablingsruter gennem netværket. Længden på kablerne udregnes ligeledes, hvilket også er muligt for evt. ekstra mål, der kræves for at slutte enhederne til. På basis af routing-informationerne opretter EPLAN FieldSys omfattende kabelrapporter ved et enkelt tryk på en knap. Disse rapporter er særligt vigtige for montagen. Udregningen af kabellængderne, der skal til for hver kabeltype og tilslutning, inklusivt kilde- og målinformationer, giver garanti for, at der opnås et nøjagtigt resultat. Der er også rapporter, der viser den nøjagtige rute for hvert kabel, og disse er meget nyttige under kabellægningen. Fra kilden kan montøren følge dokumentationen trin for trin frem til destinationen, og kan således finde den ideelle, definerede kabelrute hurtigt.


Vedligeholdelse: Alle nødvendige oplysninger på
 et øjeblik
Når man har maskin-/anlægslayout, øges værdien af kabelrute- og kabelrapporter som grundlæggende elementer fra den automatiserede dokumentation betydeligt. Der er let adgang til alle vigtige informationer, ikke blot under montagen, men også til servicebrug. Hvor befinder en komponent sig inden for systemet? Når man klikker på navigationen i kabelføringsdiagrammet fra motor-controlleren til maskinlayoutet, oplyses det, nøjagtigt hvor motoren er monteret. Kan motorkablet beskadiges? Layoutet eller rapporten viser tydeligt, hvordan kablet skal føres gennem maskinen. Dette indebærer, at fejl hurtigt kan lokaliseres og udbedres.

EPLAN FieldSys : Optimeret kabelplanlægning fra controller til field-niveau
Med det nye EPLAN FieldSys kan kabelruter mellem controller og
field-komponenter konfigureres nøjagtigt og i målestok.
 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP