www.industriogteknik.com
EPLAN

EPLAN tilføjer EPLAN Harness proD ledningsnetsoftware til sit sortiment fra 01/07/2012

Løsningsudbyderen EPLAN har overtaget udvikling og salg af rettigheder til EPLAN Harness proD, den etablerede 3D/2D software til konstruktion af ledningsnettet. Kontrakten mellem softwareudvikler Linius Technologies og EPLAN Software & Service blev underskrevet 28/06-2012. Denne udvidelse af sit sortiment vil gøre det muligt for EPLAN at tilbyde sine kunder endnu mere omfattende støtte til alle aspekter i projektering af kabler.

EPLAN tilføjer EPLAN Harness proD  ledningsnetsoftware til sit sortiment fra 01/07/2012
Det strategiske køb af EPLAN Harness proD softwaren vil give et betydeligt potentiale på de indenlandske og internationale markeder. Det vil gøre det muligt for EPLAN at tackle nye segmenter i industrien, herunder aparat-teknik, jernbaner, specielt automotive teknologi, luftfart, telekommunikation og medicinsk teknologi. Samtidig er der en stigende efterspørgsel fra egen kundeunderlag for gennemførelse af 1:1-forbindelser via ledningssamling, idet antallet af print baserede enheder i styreskabe og udstyr er kontant stigende.

Den nye software er det perfekte supplement til EPLAN Electric P8, virksomhedens egen CAE-løsning, som tidligere kun har håndteret det tekniske arbejde for enkelte ledninger og skærmet kabler i styreskabet og for eksterne komponenter. Kunder kan drage fordel af denne sammenhængende procesintegration, som understøttes af alle faser af den tekniske proces fra planlægning over det tekniske arbejde igennem ledningsnetdesign og produktion.

”Købet af EPLAN Harness proD softwaren gør vores portefølje bred nok til at dække alle tekniske krav på det globale marked. Det giver os også en betydelig konkurrencefordel, især på det internationale marked,”, siger Maximilian Brandl, formand for bestyrelsen i EPLAN Software & Service.

Løsningsudbyderen planlægger at distribuere softwaren under navnet ”EPLAN Harness proD” fra efteråret 2012.08.13



Åbent for it-markedet
EPLAN Harness proD er let at bruge, og systemet understøtter fuldt ud alle aspekter af ledningsnet-teknik. Typisk sele eller ledningsnetdesign processer fremgår af softwaren i 3D. Alle 2D produktionsdokumenter er produceret af systemet, som giver omfattende åbenhed, når det drejer sig om import og eksport af tredjeparts systemer i design, administration og produktion. Integration mellem EPLAN Electric P8 og EPLAN Harness proD indeholder alle relevante ledningsoplysninger såsom ledningsspecifikationer, kilde og mål informationer og bundt – samt stik forbindelser. Dette integreret arbejdsflow reducerer udviklingstid og omkostninger.

Et arbejdsflow: design af mekaniske systemer og ledningsnet
Softwaren indeholder forskellige fleksible tilgange til at designe et ledningsnet. Typisk indebærer dette import af en 3D-model fra et konventionelt 3D CAD-system, som derefter kontrollerer både ruter og design-aspekter såsom klemmer, clips, sikkerhedsforanstaltningskrav og længdeberegninger i den digitale model. Dette gør op med den tidskrævende og dyre konstruktionen af prototyper. Som et alternativ til at importere kan tingene gøres på en enklere måde. For eksempel, hvis et kabelsæt er blevet lagt i en importeret 3D-model, udformningen af 3D-modellen og ledningsnettet bliver sendt tilbage til den mekaniske design afdeling. Fordelen: eventuelle hindringer for ledningsnettet som en funktion af designet kan detekteres i den virtuelle model og måling foretages med det samme, uden at der overhovedet er behov for fysiske prototyper. Hvis 3D-modelleer ikke er tilgængelige for proces-relaterede eller af organisatoriske årsager, kan et ledningsnet blive designet hurtigt og let i EPLAN Harness proD´s 3D-editor.

Rapporter og testkørsel
EPLAN Harness proD bruger 3D eller 2D ledningsnet layout til at producere en lang række rapporter, som kræves for tilbud, bestilling og produktion. Data om komplette eller individuelle dele som lister, stik, splejsningslister, ledninger og tilslutningslister samt rapporter om arbejdsprocesser med henblik på at beregne tid og omkostninger kan overføres direkte til et kabel-efterbehandlingssystem som Komax. For at validere ledningsnettets design kan systemet foretage en stor praktisk afprøvning og kontrollere funktioner til bøjningsradier, fyldniveauer, kabellængder, samt check for bundter uden ledninger og stik. Målet er at identificere eventuelle unøjagtigheder og fejl på et tidligt tidspunkt, dvs. forud for prototypeproduktion ved at forenkling mulighederne for fejl retning.

Hvad er et ledningsnet?
Et ledningsnet er et bundt af ledninger, der normalt har stik eller terminaler i slutningen for at skabe elektriske forbindelser til komponenter og enheder. Det betragtes som en passiv enhed. Ved at sætte ledningerne sammen, f. eks. ved at komme tape omkring, og tilføre en beskyttelsesbeklædning eller slanger, eller sætte dem i kabelkanaler, kan ledningerne, der er i kabelsættet, monteres på samme måde som et enkelt kabel.. Ledningerne er også beskyttet mod snavs, varme og mekanisk belastning med henblik på at sikre de elektriske egenskaber som isolering og ledningsevne gennem hele produktets levetid.. I modsætning til konventionelle kabler er harness ledningsnettet udviklet på et projekt eller program-specifikt grundlag, afhængig af tilslutningskravene. Fordelene ved denne fremgangsmåde omfatter optimering af plads og vægt i anlægget samt ideelle betingelser for forbindelseskrav. Også pre-fittings/mass produktion kan opnås selv for små seriestørrelser.

EPLAN tilføjer EPLAN Harness proD  ledningsnetsoftware til sit sortiment fra 01/07/2012
EPLAN tilføjer EPLAN Harness proD  ledningsnetsoftware til sit sortiment fra 01/07/2012

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP