www.industriogteknik.com
EPLAN

Kraftfuld CAE softwareløsning betyder forøget produktivitet

Computer-aided engineering (CAE) software er designerens bedste ven. Det er et værktøj, der har vist sig at forbedre brugerens produktivitet. Det har frigjort ingeniører fra de mest kedelige aspekter i deres job, for¬kortet projektets ekspeditionstider og forbedret kvalitet og nøjagtighed i deres arbejde. I nutidens avance-rede elektriske CAE (E-CAE) programmer er der mange automatiserede opgaver som f. eks. ledningsnum¬mere¬ring og enhedsmærkning. Ingeniører kan afslutte opgaver, som engang tog dage eller uger i en brøkdel af den tid, det tidligere tog. Den seneste generation af CAE-programmer, som EPLAN tilbyder, er en kraft¬fuld central database, som muliggør yderligere automation. Denne database kan indeholde et stort arkiv med et indhold, der kan indsættes i et projekt med et enkelt tastetryk. Ingeniører kan konvertere projektdo¬kumenta¬tion til forskellige sprog samt regionale, nationale og internationale standarder. Det gør database-centric CAE velegnet for samarbejde på tværs af landegrænser eller for at betjene en multinational kunde¬base.

Kraftfuld CAE softwareløsning betyder forøget produktivitet
EPLANs database-centrerede CAE-løsning kan betjene enhver fase i et job fra design til produktion og give en bedre omkostningseffektivitet.

Forbedring af nøjagtighed
Database-styret CAE leverer en systematisk reduktion af fejl, fejlkontrol og data-redundans. Enkelte, hvis nogen, fejl, overlever indtil produktionsstadiet eller senere, et tidspunkt hvor de er betydeligt mere omkostningskræ¬vende at komme af med.

Udnyttelse af tilbagevendende indhold
Lagring og genbrug af data åbner vejen for standardisering og modularisering af produktindhold. Dette gør design og produktion hurtigere, og det giver mulighed for stordrift i køb af komponenter.
Fordelene ved standardisering er så store, at nogle virksomheder re-designer eksisterende modeller for at maksimere indhold, så design og produktion tager mindre tid. Andre investererer betydelige ressourcer i at skabe et stort arkivindhold som en del af overgangen til database-styret CAE. Arkivet kan lagre hyppigt brugte komponenter eller komplekse makroer fra produktsamlinger og underenhe-der, alle pre-validerede.

Skabe effektivitet
Databasen kan blive integreret i en virksomheds IT-arkitektur, og tillader andre afdelinger at overvåge et pro¬jekts fremskridt til mere præcise kundeønsker, mere rettidig og omkostningseffektive lagring af komponen¬ter, og mere pålidelig produktion samt leveringsplanlægning.

Strømlinet Interaktion med stakeholder
Projektfiler kan overføres til kunder og gennemføres med ændringer til at fremskynde revisioner og godken¬del¬ser. De kan også overføres til underleverandører for at forkorte leveringstiden. Ingeniører kan modtage kom¬ponentdata direkte fra leverandørers kataloger.

3D prototype
Flere data med 3D modelleringssoftware gør det muligt for ingeniører at skabe virtuelle prototyper til at vise et design, før en fremstilling indledes. Mekatronisk ingeniørarbejde kræver god forbindelse mellem
mekanisk ingeniørarbejde og andre ingeniørdiscipliner.

Bedre maskinopsætning
Automatisk opsætning af lederbehandling og kabinetfremstilling gør fremstillingen hurtigere i bearbejdnings¬centre og med præcise resultater.

Behov for tværfaglig design
De fleste CAE-systemer er disciplin-specifikke. EPLAN Platformen med dens integrerede produktplatform forsyner designsoftware med elektroteknik og andre ingeniørdiscipliner. EPLAN Platformen er i realiteten en kraftfuld tværfaglig platform. Traditionelle ingeniørdiscipliner arbejder separat, og med forskellige soft¬wareværktøjer, der overfører projektet frem og tilbage. Når en proces-inge¬niør lægger en pneumatik-kontrol¬leret ventil i et design, må ingeniøren lægge et drev til, og elektro-ingeniøren må sørge for kontrollen af det. Hver designer arbejder separat og har egen-referencer, som kolleger måske ikke forstår. Hvis ingeniørerne arbejder sammen på et projekt som del af et tværfag¬ligt team og bruger EPLAN´s integre¬rede produktplatform, udføres arbejdet hurtigere og med bedre præcision, og der opnås en høj grad af sikkerhed, fordi deres bidrag passer godt sammen. Data deles af alle discipliner. Når der udføres ændringer, opdateres systemet automatisk, uanset hvor disse ændringer forekommer eller berører projektet. Hertil kommer, at revisionskontrol er blevet strømlinet.

Maksimum fart og let søgning for at finde komponentdata
EPLAN´s innovation for up-to-date komponentdatas tilgængelighed er DATA-portalen, et enkelt web-basseret søge-bibliotek med certificerede datadele fra verdens førende producenter. Det betyder, at ingeniører kan trække komponentdata direkte ind i projektet. Dataene er altid gyldige, testet og verificeret fri af fejl. Brugere har ikke længere behov for at blade gennem mangfoldige leverandørkataloger for at finde de rigtige dele – en stor besparelse af ingeniørernes tid. Flere end 40 producenter med mere end 180.000 komponenter, er inkluderet og hyppigt brugt af ingeniører, med mere end ni millioner downloads indtil nu.

Kvalitetsforbedring i vedligeholdelsesarbejde
Traditionelt er processen at indhente kunders revisioner og søge i dem tilbøjelig til at blive forsinket, hvilket kan forstyrre produktionsplanlægningen. Med moderne CAE-systemer som EPLAN, kan projektdokumenta¬tion overføres til kunder som smart PDF-formater, og deres tilføjelser gennemføres og integreres automatisk. Når et design er færdiggjort, genererer CAE automatisk en komplet pakke til produktion, der inklude¬rer alle diagrammer, lister af komponent-identiteter, og hvis det er ønsket, automatisk opsætning til NC-ma¬skiner og ledningsprogrammering. Vedligeholdelsesteknikeren i felten er også styrket. Produktdata er til rådighed i mangfoldige elektroniske formater og egnede for kontinuerlige opdateringer. Ingeniører kan få adgang til projektets PDF´ere fra både bærbare og stationære computere, hvilket betyder hurtig og mobil fejlfinding og skærmopløsning.
EPLAN´s visningsværktøj kan forbindes til visualiseringsværktøjet i kontrolrummet. Der er et langt spring fra tidligere, hvor man fra ankomst til en kundes beliggenhed brugte tid på at finde maskintrykte manualer, som måske var mistet, beskadiget eller håbløst forældede.

Fremmer internationalt samarbejde
Virksomheder med adskillige adresser verden over bruger ofte forskellige designværktøjer på grund af de¬centralisering af ingeniørarbejde. Udskiftning af forskellige nedarvede systemer, med en enkelt avanceret CAE-løsning gør det muligt med EPLAN at overføre data problemfrit og derved have realtids samarbejde i teams, som geografisk er adskilte, hvilket resulterer i et mere effektivt brug af en virksomheds menneskelige og software aktiver. EPLAN`s overskridende geografiske og sproglige barriere ved automatisk at konvertere projekter til forskellige sprog og output formater gør det lettere at samarbejde med kolleger, kunder og un¬derleverandører i forskellige dele af verden og bringe projekter hurtigere til en konklusion.

Redaktørens note: Denne artikel er tilpasset fra et manuskript fra EPLAN Software & Service. Download det gratis, omfattende dokument på http://bit.ly/tjeplanwp for mere information om elektriske CAE.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP