www.industriogteknik.com
EPLAN

Fokus på EPLAN Projektet

Hvad betyder den digitale omstilling i ingeniørvidenskaben, og hvilken rolle spiller EPLAN Projektet i denne omstilling? En afgørende rolle, fordi digitalisering ikke kun er relevant for en virksomheds interne organisation eller kommercielle processer. Den påvirker i virkeligheden alle led i produktudviklingen. De praktiske fordele er indlysende: Brugerne kan både anvende de muligheder der er i EPLAN Platformen og samtidig få fuldt udbytte af værdien af de cloudbaserede tjenesteydelser.

Fokus på EPLAN Projektet

Hovedformålet med digitalisering er at optimere processerne, forbedre effektiviteten og derved forøge udnyttelsen af maskiner og systemer. Den fortsatte udvikling af EPLAN Platformen understøtter denne proces. I den ingeniørbaserede fase ligger fokus på kontrolpanelets digitale tvilling. Basis for dette er højkvalitets 3D data, der repræsenterer tavler, skabe og tilbehør, suppleret medkomponenter og kablingsinformation, der er relevante for projektet. Data kan eksporteres uden nogen form for afbrydelse og bruges i andre understøttende processer, såsom fremstilling, herunder kabelforarbejdning. Tværfagligt ingeniørarbejde medfører også et betydeligt potentiale for optimering. Det gør det muligt at lagre informationer på centralt plan - i EPLAN projektet, inklusiv lagring af parameterdata fra intelligente sensorer, og anvende data længere fremme i processerne.

AML som udvekslingsformat
Åbne standard interfaces, som eksempelvis Automation ML (AML), stiller disse data til rådighed for enhver bruger uden applikations specifikke formater eller datastrukturer. For eksempel kunne brugerne være maskiner til kontrolskabe, tavler kabelforarbejdning, eller medarbejdere, der udfører kabelforarbejdning ved hjælp af digitale informationer. I aktiveringsfasen er målet at maksimere tilgængeligheden af systemet og minimere nedetid i tilfælde af systemfejl. QR koder i de installerede komponenter gør det nemt at finde dem i systemet og gøre reservedelsnumre og tekniske data til at finde erstatningsdele - lettilgængelig overalt i systemerne når som helst via en tablet eller smartphone.

Samarbejde yderst velkommen
EPLAN ePulse understøtter disse scenarier ideelt. Hvis de ovennævnte projektdata er gemt i EPLAN ePulse, kan data tilgås når som helst og hvor som helst fra. EPLAN Platformen bruger denne innovative tilgang til at give brugerne mulighed for at overføre data genereret i den anvendte applikation, til cloud'en med bare et museklik. EPLAN Projektet kan deles i EPLAN eView med de påkrævede samarbejdspartnere. Virksomhederne bliver netværksforbundet med deres kunder og leverandører ved at gøre udvekslingen af data både nem og sikker. Projektet er derved den centrale digitale model af en automatiseringsløsning, der bygges med forskellige applikationer som f.eks. EPLAN ElectricP8, EPLAN Pro Panel eller EPLAN Fluid, og er dermed de eneste, pålidelige kilder. Projektet generer alle de nødvendige data til videre forarbejdning.

Fordele
Brugerne kan drage fordel af den etablerede EPLAN Platform, og samtidig udnytte de cloudbaserede tjenesteydelser som EPLAN eView og EPLAN Cogineer.

Få mere at vide på: www.EPLAN.dk

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP