www.industriogteknik.com
NORD Drivesystems

Kulørte stik til bus interfacet

Farvede M12 stik gør opmærksom på at SK 200E omformeren er udstyret med et bussystem.

Kulørte stik til bus interfacet
På en frekvensomformer af serien SK200E, ser man straks ved første øjekast hvilket bussystem omformeren er udstyret med og hvor bus-tilslutningen er placeret. Tilhørsforhold identificeres således hurtigt via kulørte M12 stik, hvilket kommer brugere til gode der anvender flere forskellige systemer.

Det overskuelige farveskema er baseret på det globalt anerkendte farvevalg for industrielle kommunikationssystemer, og dækker de mest almindelige løsninger. Tilslutningen til Profibus DP er derfor lilla. I forbindelse med CANopen er stikket gråt. Gul betyder tilslutning til AS interface. Grøn bruges til den industrielle Ethernet protokol EtherCAT. Desuden anvendes blå til systembus og endelig sort til I/O signaler og eksterne 24 V forsynings-tilslutninger. Den entydige farvekodning af tilslutningerne tager udgangspunkt i princippet for let og intuitiv betjening, hvilket også kendetegner programmeringen af parametre for hele omformer serien.

Billede: Kommunikations interfacet på SK200E frekvensomformeren kan nemt identificeres udefra, takket være kulørte M12 stik – her f.eks. lilla i forbindelse med Profibus DP –.

SK 200E serien er en serie af prisbillige frekvensomformere til montering direkte på motorklemkassen på en gearmotor. De decentrale drev arbejder robust, pålideligt og økonomisk og egner sig især til anlæg med større udstrækning som f.eks. conveyor systemer. Alle modeller har sensorløs strømvektor regulering og har bl.a. en integreret bremsechopper samt en styreenhed til en elektromagnetisk motorbremse indbygget. Desuden omfatter omformeren praktiske features som behandling af impulsgiver signaler samt positioneringsstyring POSICON.
På www.sk200e.de uddyber en dedikeret webside hele modelserien, dens features og anvendelsesområder.
 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP