www.industriogteknik.com
MAYR

EAS®-Sensoren med unikke innovationer

En integreret sender eliminerer behovet for en ekstern begrænser switch i sikkerheds koblinger

EAS®-Sensoren med unikke innovationer
Sikkerhedskoblinger skal medføre præcise momentbegrænsninger for at sikre at belastningen på komponenter i maskiner og hjælpemidler ikke overskrider tilladelige grænser. Indtil nu har det krævet en ekstern begrænser switch med tilhørende kabler, der kan sende et signal til kontrolleren hvis der opstår en overbelastning. Den nye EAS®-Sensor sikkerhedskobling med integreret signalsender, der er udviklet af mayr® Antriebstechnik, sender signaler om overbelastning trådløst. Dette revolutionerende og absolut pålidelige system til detektion af overbelastning har mange betydelige fordele når det sammenlignes med konventionel transmission af signaler.

Bevægelsen i en sikkerhedskobling, der udløses på grund af overbelastning er kun nogle få millimeter. Denne lille bevægelse er alt hvad der står til rådighed for at ændre tilstanden i en indbygget mekanisk eller kontaktløs begrænser switch. Det betyder, at eksterne begrænser switche skal monteres og justeres præcist og meget omhyggeligt for at være sikker på at de fungerer pålideligt. Der kan dog under visse omstændigheder være tilfælde, hvor selv den størst mulige akkuratesse kommer til kort – f.eks. når sikkerhedskoblingens bevægelser ændrer sig som resultat af termisk ekspansion.

Med den nye EAS®-Sensor er begrænser switchen direkte integreret i koblingen. Den detekterer koblingens udløsningsbevægelse i tilfælde af overbelastning og sender signalet trådløst til en basestation, der er forbundet til maskinkontrolleren. EAS®-Sensoren er justeret fra fabrikken til den rette funktion, så behovet for omhyggelig samling og justering ikke er nødvendig. Detekteringen af overbelastning er fuldt ud pålidelig. Eksterne faktorer som vibration i, eller aksial forskydning af koblingen, der kan opstå ved termisk udvidelse af akslen, påvirker ikke pålideligheden af funktionerne.

Transmitteren i den nye enhed, med strømforsyning, er fuldstændig indbygget i møtrikken til momentjusteringen i den gennemtestede EAS®-compact sikkerhedskobling. Den sender signal om funktionerne i koblingen med regelmæssige og korte intervaller sammen med information om strømforsyningens spænding. Hvis strømforsyningens spænding falder udløses et advarselssignal i tide til at senderens batteri hurtigt kan udskiftes. Koblingen skal ikke skilles ad for at udskifte batteriet.

Den nye EAS®-Sensor er betydeligt bedre end konventionelle sikkerhedskoblinger med eksterne begrænser switche – især ved de følgende applikationer: I tilfælde af drev med bevægelige aksler – som f.eks. robotarme – er det ikke nødvendigt at flytte beslag og kabelholdere sammen med drevene. Det gør hele konstruktionen betydeligt enklere og mere pålidelig. Der er ligeledes sikret en pålidelig signaltransmission ved drev, der er udsat for vibrationer eller horisontale bevægelser. Aksial forskydning i koblingen, for eksempel som resultat af den termiske udvidelse af akslen, kan nemt give anledning til falsk udløsning i konventionelle systemer med eksternt monterede signalsendere. Derfor er EAS®-Sensoren helt naturligt det perfekte valg til applikationer hvor der bare ikke er plads til at montere en ekstern begrænser switch. Ydermere er den nye enhed en attraktiv mulighed når et drev skal installeres på stedet – EAS®-compact® enheden er klar til montering direkte fra æsken, uden at det er nødvendigt med et personale, der er trænet i montering, indstilling og justering af enheden.

Udviklingen af den nye EAS®-Sensor har medført større pålidelighed i signaltransmissionen fra mekaniske sikkerhedskoblinger og har forenklet installeringen af momentbegrænsende beskyttelse mod overbelastning. Takket være integrering af signalsenderen i den gennemtestede EAS®-compact® enhed giver systemet ikke blot større pålidelighed i signaltransmissionen men medfører også andre kvaliteter, der karakteriserer en moderne, pålidelig sikkerhedskobling. Disse kvaliteter omfatter:

• høj modstand mod torsion
• intet spillerum
• et hurtigt fald i momentet når grænsen for overbelastning bliver nået
• stor nøjagtighed i justering af momentet
• lang levetid
• små omkostninger gennem hele levetiden for systemet

Sikkerhedskoblinger i EAS®-compact® serien opfylder disse kriterier optimalt.

Foto: F-5-33-Bild2.jpg
Den nye EAS®-Sensor sikkerhedskobling med integreret signalsender overfører overbelastningssignalet trådløst. Dette medfører store fordele sammenlignet med konventionelle, eksterne begrænser switche og signaltransmission gennem kabler.

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP