www.industriogteknik.com
EPLAN

Flere brugerfordele til varme, ventilation og klimakontrol Makroer til bygningsautomation

Et projekts master data er som olie i en maskine: Det hele kører lettere og bedre. Brugerne sparer masser af tid, hvis de kan anvende komplette makroer uden at skulle opbygge dem fra scratch. Med start fra Version 2.8 tilbyder Eplan, en pulje af makroer inden for bygningsautomation. Disse gratis data øger brugernes fordele og fuldender den omfattende samling af komponentdata i Eplan Data Portalen. Interesserede besøgende fik først glimt af de nye makroer under Light & Building messen i Frankfurt.

Flere brugerfordele til varme, ventilation og klimakontrol  Makroer til bygningsautomation

Macro Outdoor air conditioning: Makro for et udendørs aircondition system, der inkluderer en scrubber, opvarmning og en simpel temperatur- og fugtstyring. 

Den kommende Eplan Platform, Version 2.8, som bliver udsendt i september 2018, vil sikkert få designere af varme-, ventilations- og klimastyringer til at spærre øjnene op. For første gang tilbyder Eplan et makroprojekt med systemdiagrammer til bygningsautomation, hvad der i høj grad forenkler arbejdsprocesserne i designet af sådan et system. Makroerne omfatter komplette rørførings- og instrumenterings (P&I) diagrammer, og de kan bruges til et utal af applikationer.

 

Support af nuværende normer 

De såkaldte vinduesmakroer leveres gratis i Eplan-format, og Eplan vil meget snart aktivere en website med de specifikke data. Makronerne, som blandt andet omfatter PCT logik-loops, dækker begge de gældende normer efter DIN EN ISO 16484-3 og VDI 3813/3814. Brugere inden for bygningsautomation kan derfor arbejde betydeligt hurtigere med de tilføjede nøgledata. Det er forventet, at tidsforbruget vil falde med mellem 50 og 70 procent under diagramtegning. Som en del af for-planlægningen kan brugere starte aktiviteterne tidligt i processen i Eplan Platformen. I selve projektfasen kan man udvikle de tekniske specifikationer for et givent system med estimering af de foeventede tal og strukturer i konstruktionen. Målet er at bestemme den teknisk bedste løsning og at definere specifikationerne for den efterfølgende detailplanlægning. Diagramtegning og yderligere detaljer for systemet kan så senere komme på plads baseret på for-planlægningen i projektfasen.

 
Systematisk udvidet makrosamling 

Med makroprojektet i Eplan Platform, Version 2.8, planlagt til release i september, tager Eplan første skridt i retning af et større udbud af masterdata inden for bygningsautomation.

 

 Flere brugerfordele til varme, ventilation og klimakontrol
Makroer til bygningsautomation
Macro Air conditioning: Endnu et eksempel på en makro – denne gang med temperaturstyring baseret på udetemperaturen.

 Kilde: Eplan Software & Service 

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP