www.industriogteknik.com
EPLAN

IIntegration: EPLAN og Melsoft iQ Works

AutomationML gør det muligt!

IIntegration: EPLAN  og Melsoft iQ Works

En ny integrationsløsning fra EPLAN  Electric P8 til Melsoft iQ Works fra Mitsubishi Electric binder elektroteknisk design og automation sammen. Data som symbolske adresser, kan nu for eksempel udveksles tovejs med den eksisterende software-suite. Det giver imponerende resultater for EPLAN  Electric P8, nemlig: korrekte digrammer, inklusive bus-fortrådning mellem PLC-komponenter samt hardware-konfiguration af højeste kvalitet.Tovejs udveksling af PLC-data hjælper til optimering af konstruktion og automation. Med den nye integration mellem EPLAN Electric P8 og Melsoft iQ Works tilbyder EPLAN og Mitsubishi Electric løsninger, der endda går skridtet videre. AutomationML er fundamentet for integrationen, som baner vej for Industry 4.0 med sin neutrale struktur og åbenhed over for dataudveksling. Datasæt opbygget i EPLAN danner basis for PLC-hardwaren (rack-opbygning) og software-programmering. Mere specielt: data transmitteres i løbet af hele udviklingsprocessen fungerer som en samlet kilde af sande data. EPLANs Data Portal sikrer de nødvendige komponentdata. Samlet accelererer de komponentkonfiguration og konstruktionsplanlægning. 

Melsoft iQ Works er en integreret software-suite, der inkluderer de software-løsninger, der kræves til programmering af Mitsubishi Electrics automationsprodukter. Med integration til den nuværende EPLAN Platform Version 2.7, kan brugere udveksle og senere redigere og synkronisere projektdata i begge retninger i alle trin af projektet. Brugerne skal kun indtaste data én gang, og forhindrer dermed indtastningsfejl. Det gør desuden samspillet mellem konstruktørerne af elektriske systemer og software-udviklere lettere. Brugere af det elektrisk konstruktionsværktøj har flere fordele, da tildelingen af PLC-ressourcerne er transparent. Opbygningen kan lettere redigeres med system-support, og sidste-minuts ændringer er lettere og kan implementeres universelt. 

 

AutomationML Teknologi 

Som et ikke-proprietært, standardiseret og XML-baseret dataformat kan AutomationML illustrere konstruktionsinformation i forhold til systemtopologier og -strukturer, geometrier og logik. Til at vise struktur- og topologiinformation bruger AutomationML et CAEX (Computer Aided Engineering Exchange) format, der er en international dataformat-standard efter IEC 62424/IEC 62714. Det er et fundamentalt objektorienteret koncept, der kan bruges til repræsentation af fabriks- og systemstrukturer. AutomationML giver desuden mulighed for overførsel af systemstrukturer som f.eks. rack-strukturen. Det danner basis for en velstruktureret end-to-end dokumentation, også til service og vedligehold. Endelig kan data fra forskellige software-værktøjer som f.eks. komponentinformation udveksles mellem producenter og brugere og umiddelbart integreres i dokumentationen.

 

Om iQ Works 

Melsoft iQ Works er en embedded software-suite, der samler den software, der skal til for at programmere automationsprodukter fra Mitsubishi Electric – som GX Works3, MT Works2, GT Works3, RT ToolBox2 og FR Configurator2. Denne software-integration er supporteret gennem Navigatoren, et let anvendeligt grafisk interface mellem bruger og den centrale systemkonfiguration. Yderligere forenkling kan opnås gennem brug af system-labels og -parametre i hele projektet. Fordelene ved denne stærke software-suite omfatter forenklet systemudvikling på grund af en betydeligt mindre indsats i de gentagne og trivielle opgaver, hvorved antallet af mulige fejl falder, og de overordnede driftsomkostninger forbundet med denne type af fejl selvfølgelig bliver lavere. 

 

Baggrund 

EPLAN og Mitsubishi Electric har arbejdet sammen i et strategisk partnerskab i årevis. EPLAN er med sine løsninger et medlem af e-F@ctory Alliance; tilsvarende leverer Mitsubishi Electric sine data i EPLANs Data Portal. Målet for begge virksomheder er tydeligt i forhold til både kunder og brugere: at øge datakvaliteten, accelerere konstruktions- og produktionsprocesser og øge produktiviteten.  

IIntegration: EPLAN  og Melsoft iQ Works

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP