www.industriogteknik.com
Steute

steute afdelingen ”Extreme” på SPS IPC Drives

Temperaturer ned til - 600 C og eksplosive atmosfærer: Ekstreme miljøer kræver ekstremt koblingsudstyr

steute afdelingen ”Extreme” på SPS IPC Drives
steute afdelingen ”Extreme” udvikler og fremstiller koblingsudstyr til miljøer med tilstande, hvor konventionelt koblingsudstyr og sensorer hurtigt ville få fejlfunktioner - eller slet ikke være egnede. Disse tilstande kan være temperaturer under frysepunktet, samt eksplosive atmosfærer.

Til en kombination af disse to områder, der hver har deres egne specifikke krav, har steute udviklet nye positionskontakter og magnetiske sensorer, som de vil vise på SPS IPC Drives.

De nye Ex 97 og Ex 99 serier af positionskontakter i standard størrelser, der overholder DIN EN50047 og DIN EN 50041, er et supplement til de eksisterende Extreme serier. De kan bruges i Ex zonerne 1 og 2 (gas-Ex), samt til 21 og 22 (Støv-Ex) – og samtidig anvendes i sikkerhedsrelaterede applikationer – som godkendte positionskontakter med en ekstra sikkerhedsfunktion. Der kan leveres aktuatorer i forskellige udgaver, så der kan opnås optimal tilpasning til individuelle applikationer.

Temperaturområdet for disse Ex positionskontakter går så langt ned som til -600 C. Selvfølgelig er der foretaget passende tests, som for eksempel mod slag og stød i ekstreme minustemperaturer, og alle disse tests er selvfølgelig blevet bestået. De to nye serier er forseglede mod støv og er anti-korrosive. Under udviklingen af de nye kontakter havde steute fokus på applikationer som f.eks. overvågning af ventiler i sektoren for olie- og gasudvinding.

Som alternativ til de elektromekaniske kontaktenheder, har steute ligeledes udviklet en Ex RC M20 KST serie af cylindriske, magnetiske sensorer til Ex zoner og temperaturer under frysepunktet. Deres karakteristikker er ligeledes ekstreme, og de kan også arbejde pålideligt i temperaturer ned til – 600 C. Da de er ekstremt godt forseglede, har de meget lang levetid, selv i meget støvfyldte miljøer. Disse sensorer viser steute ligeledes på SPS IPC Drives.

Steute på SPS IPC Drives: Hal 9, stand 450

www.steute.co.uk

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP