www.industriogteknik.com
Steute

Kontaktløst alternativ til en positionskontakt

Integrerbar trådløs optisk sensor

Kontaktløst alternativ til en positionskontakt
steute afdelingen ”Wireless” har udviklet en ny, betydeligt forbedret udgave af deres RF 96 LT trådløse, optiske sensor til eksempelvis kontaktløs detektering af containere i E-Kanban reoler. Sensoren bliver vist på SPS IPC Drives 2017 messen.

Den trådløse,optiske sensor er monteret i et rektangulært hus, som nem kan anbringes på et reolsystem eller en maskine. Både reaktionstid og skiftefrekvens (ca. 1 Hz) for RF 96 LT er blevet betydeligt forbedret, når den sammenlignes med sine forgængere. Energiforbruget i den nye trådløse, optiske sensor er også blevet optimeret. Den får strøm via et long-life batteri.

En af de første applikationer for den trådløse sensor er detektering af materialer, der skal transporteres, for eks. transport bokse, der står på førerløse køretøjer (AGV). I denne applikation er maksimum afstanden for detektering af en rød opbevaringsboks 120 mm, for en blå boks 90 mm.

Funktionerne i RF 96 LT giver maskinbyggere et alternativ til konventionelle elektromekaniske, trådløse positionskontakter. Den leveres i to udgaver: Den første er egnet til trådløs kommunikation med en tilsvarende sWave modtager enhed i 868 MHz båndet (eller i andre regioner 915 eller 922 MHz).

Den anden udgave kan integreres i det trådløse sWave.NET® netværk, hvori adskillige dusin, eller endog hundreder af trådløse kontaktenheder, kommunikerer med det overordnede it-system via adgangspunkter. De trådløse netværk er især egnede til applikationer i intralogistik, f.eks. E-Kanban systemer, flåder af førerløse køretøjer, (semi)automatiske forsendelsessystemer, eller overvågning af positionen af rulle porte og lasteramper i logistik centre.

Steute på SPS IPC Drives: Hal 9, stand 450

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP