www.industriogteknik.com
EPLAN

En all-rounder til konstruktionen

Den ny Eplan Platform version 2.7 har været released siden september. Platformens system til konsistent digitalisering og et tværfagligt fokus på konstruktionsprocesserne gør, at data kontinuerligt bliver forbedret gennem hele værdikæden. 19 software-sprog, talrige detaljeopgraderinger og tovejsforbindelser til automationsteknologi - inklusiv TIA Portalen fra Siemens og Melsoft IQ fra Mitsubishi - garanterer mere effektiv konstruktion.

En all-rounder til konstruktionen

Monheim, Tyskland, 4. oktober 2017 – Eplan Platformsløsninger til el-konstruktion og fluidteknologi, design af styreskabe og procesteknologi anvender en ensartet database, og projektinformationer kan overføres gennem hele processen fra design til produktion og endda vedligehold. Den såkaldte ’single source of truth’ ligger i hjertet af hver applikation. Systemudbyder Eplan har dermed positioneret sit system som fundamentet for konsistent digitalisering af konstruktion af automationsteknologi. Dette foregår ofte globalt, og softwaren er designet til det ved at være tilgængelig i 19 sprog. Den ny tilføjelse af en tyrkisk version og en rumænsk brugerflade øger bredden af platformens sprogunderstøttelse.

At skabe og genbruge skabeloner 

Der er også sket forbedringer inden for platformens enkelte områder. Ved at anvende de udvidede definitionsmuligheder for diagramskabeloner i elektrisk og fluid konstruktion kan brugere nemmere standardisere sine projekter og genbruge data 1:1. For eksempel kan makrobokse nu designes som polylinjer og giver brugeren mulighed for at lave specialiserede definitioner til diagramskabeloner, hvilket gør standardisering hurtigere. Denne type skabeloner kan også bruges til at komme i gang med Eplan Cogineer – den ny designløsning til at lave automatiserede diagrammer med kun et museklik. Brugere kan se frem til snigpremiere på den kommende cloud-version, der bliver præsenteret for første gang i Nürnberg i Tyskland. 

Inden for procesdesign er det nye rørføringsmodul i Eplan Preplanning et af højdepunkterne. Brugere får fordel af mere detaljeret produktionsdokumentation, der inkluderer rørdata endnu tidligere i processen. Håndtering af design af ledningsnet er også gjort mere ligetil for brugerne. Heat-shrink flex tillader nu let at tilføje stik i 2D og 3D konstruktionsmiljøerne, og visualiseringsmulighederne for forbindelseshardwaren er blevet forbedrede. Det gør produktionsdokumentation endnu mere detaljeret, hvilket sætter tempoet for produktionen af ledningsnet op. Nye designmuligheder såsom ejerskabskonfiguration i model views, udvidede produktions grænseflader i Eplan Pro Panel og en opdateret Eplan Smart Wiring med ny kundeserverteknologi udgør de mange forbedringer og innovationer.

 

Dataudveksling for elektrisk konstruktion og automation 

Tværfaglig dataudveksling er også et fokusområde for den ny interface mellem Eplan Platform og Siemens TIA Portal: sat op til fremtidens stadigt mere populære Automation ML-format til Industri 4.0-miljøer. Denne tovejsudveksling, der også virker sømløst mellem Melsoft IQ – Mitsubishis automationsplatform – er blevet udvidet og vil blive præsenteret ved SPS IPC Drives. Brugere kan udveksle data begge veje på alle tidspunkter i løbet af projektet for senere at ændre og synkronisere projektet. Dette erstatter den tidsrøvende, ofte manuelle efterkontrolleren af ændringer eller en iterativ tilgang, hvilket betyder, at dette bringer konstruktionen et skridt nærmere en fuld procesdigitalisering i Industri 4.0-æraen og Internet of Things. Principielt er forudsætningen for dette dog den vedvarende digitalisering af processer og data, fra design til produktion og hele vejen til drift og vedligehold. Det er den eneste måde, nøgleord som Smart Engineering, Smart Production og Smart Data rigtigt kan blive bragt til live.

En all-rounder til konstruktionen
En all-rounder til konstruktionen

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP