www.industriogteknik.com
EPLAN

Eplan Preplanning med rørføringsmodul

Jo tidligere du strukturerer og opretter konstruktionsdata, jo bedre. Det gælder især vigtige forbindelsesdata i de tidlige projektfaser, inklusive rørinformationer og definition af rørføring såvel som kabeldata. Den ny version af Eplan Preplanning inkluderer nu sit eget rørmodul. Brugere får nu mulighed for at kabeldata kan defineres som specifikationer til efterfølgende konstruktionsprocesser. Central håndtering af disse forbindelsesdata reducerer de kræfter, man skal bruge på det, samtidigt med at det øger projektets kvalitet.

Eplan Preplanning med rørføringsmodul
Preplanning_EN.jpg: Eplan Preplanning version 2.7 gør design af rørføring nem - fra forberedelse og detaljeplanlægning i diagrammer til PI-diagrammer.

Den intuitive Eplan Preplanning version 2.7 er tilgængelig fra september, hvor den vil udvide Eplan Platformens anvendelsesområder. Tidligere indhentening og definering af projektinformation og -planlægning - lige dele grafisk og databaseorienteret - hjælper til, at konstruktionsprocesserne er mere integrerede og effektive, fra grundlæggende konstruktion til detaljekonstruering. Det opnås med det, der kendes som forbindelse-planlægnings-enheder, der definerer, hvilke segmenter der er forbundet til hinanden og for eksempel beskriver rørføring eller en ledning i preplanning fasen.

Data, der beskriver rørføringen, inkluderer rørklasse såvel som den væske, der løber gennem de respektive rør - inklusiv eksempelvis vand, olie eller ilt. I Segment Template Navigator kan brugere definere de ønskede rørklasser og væsker til et projekt som skabeloner med alle de relevante data tilknyttet.
Brugere behøver ikke længere at lægge data ind i individuelle segmenter og rørdefinitioner - og fremskynder dermed projektet.

Rørklassen er en egenskab for alle segmenter i for-planlægning i den ny version 2.7 og tilgængelig som et inputområde for rørføringens planlægningsobjekt og rørføringens fikspunkter, hvorved udvalget af en ´Pipe Class Template´ også bliver mulig. I Pipe Class Templaten kan brugere desuden gemme dele såsom rørsektioner, armaturer og pumper. Kun dele, der hører til en rørklasse, kan senere vælges som komponenter til segmentet.

Fordel for brugeren: Rørføringens forløb, det vil sige præsentationen af hvilke dele, der hører til rørføringen, bliver automatisk bestemt af Eplan Preplanning. Rørklassen og medfølgende data kan gemmes via tilsvarende egenskaber for forbindelser, forbindelsesfikspunkter og -funktioner. Den valgte rørføring kan farvekodes og ved at tilføje yderligere auto-connecting linjer kan man udvide rørføringen del for del via alle tilgængelige forbindelser i PI-diagrammerne.

Baggrund

Med Eplan Preplanning kan brugere udføre de første forberedelser i Eplan Platform, hvad angår tekniske aspekter tidligt i konstruktionsprocessen. Når man designer en maskine/anlæg, er der individuelle faser, hvor konceptet hele tiden forbedres og skæres til fra den oprindelige rå idé til al den krævede dokumentation og information til montering og produktion af maskinen endelig er samlet. I den indledende projektfase bliver konceptet for maskinens/anlæggets mål defineret, og mængden af strukturer først beregnet. Målet er at identificere det fordelagtige tekniske koncept og at definere specifikationerne for den efterfølgende detaljeplanlægning. Diagrammer og specifikationer af installationen kan derefter laves ud fra forberedelsen. PI-diagrammer er en integreret del af anlægsdokumentationen.


Fordele ved Eplan Preplanning version 2.7

• Definerer rørføring med kilde og destination, selv før et PI-diagram er blevet tegnet
• Tildeler identificerende og beskrivende data til rørføringen såsom betegnelse
• Definerer rørføringen i PI-diagrammet med den designede sekvens af rør og instrumentering
• Valgfri indsættelse eller fjernelse af rørinstrumentering
• Rørspecifik rapportering

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP