www.industriogteknik.com
Siemens News

SIEMENS MOBILITY OPGRADERER S-BANEN TIL FØRERLØS TOGDRIFT

Siemens Mobility vil opgradere hele det 170 kilometer lange S-banenet i København til den højeste automatiseringsgrad.

SIEMENS MOBILITY OPGRADERER S-BANEN TIL FØRERLØS TOGDRIFT

Siemens Mobility vil opgradere hele det 170 kilometer lange S-banenet i København til den højeste automatiseringsgrad (GoA4-teknologi), som gør det muligt at have ubemandet togdrift, hvilket starter i den første fase i 2030. De respektive kontrakter er netop blevet underskrevet med Banedanmark og DSB, herunder det nødvendige signaludstyr til tog og infrastruktur. GoA4 vil give operatøren mulighed for at køre flere tog i hele systemet, forbedre passageroplevelsen, sikre den nuværende punktlighed og fremtidssikre nettet. De nye kontrakter har en samlet værdi på cirka 270 millioner euro og bygger videre på den oprindelige kontrakt fra 2011, der udstyrede Københavns S-togsnetværk med det kommunikationsbaserede togkontrolsystem (CBTC).

De nye aftaler indebærer også, at de to depoter i Hundige og Høje Taastrup udstyres med radiobaserede kommunikationssystemer, hvilket udvider rækkevidden for alle tog. Desuden vil togstyringssystemet blive udvidet med nye fleksible disponeringsfunktioner, hvilket sikrer en endnu mere problemfri drift i fremtiden.

S-banens kerne-netværk har kapacitet til at håndtere op til 84 tog per time, der transporterer over 100 millioner passagerer årligt på i alt 88 stationer fordelt på syv linjer. Københavns S-banesystem spiller en afgørende rolle i byens kollektive transportsystem og betjener omkring 350.000 daglige pendlere. Dette tal stiger støt, fordi storbyområdet omkring den danske hovedstad udvides og nu huser over en femtedel af Danmarks befolkning. Opgradering af nettet for at understøtte ubemandede togoperationer vil effektivt imødekomme dette voksende behov.
 
www.siemens.com

  Spørg efter mere information…

LinkedIn
Pinterest

Slut dig til de mere end 155.000 læsere af IMP